Με ποσοστό άνω του 97,92% των παριστάμενων μετόχων εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας Creta Farms, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διάσωσή της, ενώ και ο Μάνος Δομαζάκης, ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, υπερψήφισε τη συμφωνία.

Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ήμερες η κατάθεση στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου της αίτησης για την υπαγωγή της αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα και η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 20 Μαρτίου, ενώ ήδη έχει κατατεθεί σχετική γνωστοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αναμένεται η σχετική απόφαση.

Παράλληλα, υπεγράφη και η ενδιάμεση χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ μεταξύ της Creta Farms, των πιστωτριών τραπεζών και της Impala Hellas, εξασφαλίζοντας την κανονικότητα στη δραστηριότητα της εταιρείας μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης. «Ο χαρακτήρας της Creta Farms δεν θα αλλοιωθεί. Εχουμε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο με σεβασμό στην παράδοση, την ιστορία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της αλλαντοβιομηχανίας θα καταστήσει την Creta Farms και πάλι ισχυρή», δήλωσε μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ο Δ. Βιντζηλαίος της Impala Hellas.  \

Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, η κρητική αλλαντοβιομηχανία εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών της εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία με στόχο τα 130 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η είσοδος του στρατηγικού επενδυτή μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης εξασφαλίζει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι εργαζόμενοι της εταιρείας εντάσσονται σε έναν μεγάλο διεθνή εύρωστο όμιλο, την ImpalaInvest, με τζίρο που ανήλθε στα 210 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων 22 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 145 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 10 εκατ. ευρώ. Επιπλέον τα προϊόντα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms θα επιστρέψουν δυναμικά και με ταχύτατους ρυθμούς στα ράφια των ελληνικών σουπερμάρκετ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συμφωνίες με όλους τους μεγάλους λιανεμπόρους της χώρας με σκοπό όλοι οι κωδικοί να επανέλθουν σε όλες τις αλυσίδες και σημεία horeca μέχρι το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους.