Εννοείται ότι κάθε ζωδιακός τύπος αποφασίζει για διαφορετικούς λόγους να χωρίσει και αντιδρά διαφορετικά όταν αποφασίσει να χωρίσει. Δείτε ποιοί το λένε ξεκάθαρα, ποιοί το φέρνουν γύρω γύρω και ποιοι γίνονται απαξιωτικοί...

Κριός

Δεν είναι εύκολο να ξέρεις γιατί αποφάσισε ο Κριός να χωρίσει. Το πιθανότερο είναι να ένοιωσε ότι η σχέση τελματώθηκε, ότι βαρέθηκε, ότι εξατμίστηκε το ενδιαφέρον του για σένα. Πως συνέβη αυτό;

Δεν τον ακολούθησες στις εξορμήσεις του, σε εκδρομές, σε αθλητικούς ή ποδοσφαιρικούς αγώνες, δεν ήταν τα σπορ το δυνατό σου σημείο; Δεν είχε αντίπαλο να τον συναγωνίζεται και να τον ξεπερνάει και να είναι πάντα ο νικητής;

Μέχρι εδώ τα αποδίδουμε όλα στην ανταγωνιστική πλευρά του που είναι ιδιαίτερα τονισμένη στον Κριό. Όμως πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μπήκε στη μέση κάποιο τρίτο πρόσωπο, και ο παιχνιδιάρης Κριός να μην μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόκληση να το κατακτήσει.

Ταύρος

Ο Ταύρος δυσκολεύεται να χωρίσει με δική του πρωτοβουλία. Εσύ πρέπει να βρεις κάποια για να χαλάσεις την σχέση αν θέλεις. Αυτός ποτέ! Ή σχεδόν ποτέ! Είναι πιστός και σταθερός, προσκολλημένος στην σχέση, πιστεύει σ’ αυτήν, θέλει να διατηρηθεί όπως θέλει και να μην καταρρεύσει ο κόσμος, που έχει κτίσει επάνω σ’ αυτήν. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να δώσει αυτός τέλος σε μια σχέση είναι η απιστία.

Αποτελεί... έγκλημα για τον Ταύρο η απιστία, που δεν συγχωρείτε σε καμιά περίπτωση: «Με απάτησες, τελειώσαμε» είναι η μοναδική επωδός μετά από μια απιστία.

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος που το 'χει σε κακό να περιοριστεί, να νοιώσει δέσμευση, να πάψει να φλερτάρει επειδή η παρουσία σου τον εμποδίζει, η σχέση του φέρνει στο μυαλό κλουβί, έχει στην άκρη της γλώσσας του το «χωρίζουμε γιατί...».  Το γιατί διαφέρει ανάλογα με το τι τον βολεύει για να εξασφαλίσει ότι είναι πειστικό και για να βγει από πάνω και αδικημένος!

Μα και βέβαια εσύ έφταιγες, ποιος άλλος; Εσύ φταις που γεννήθηκε άστατος, που βρήκε και άλλο αναπληρωματικό ταίρι ή μήπως ήσουν εσύ; Θα σου σκάσει την απόφασή του μόλις μυριστεί ότι υποπτεύεσαι ότι παίζει σε διπλό ταμπλό, επικαλούμενος ότι πνίγεται στη σχέση, ότι χρειάζεται τον χώρο του, ότι η επικοινωνία μεταξύ σας έχει γίνει πολύ φτωχή, επομένως «Άντε γεια». Και εσύ απαντάς: Καλό κατευόδιο! Και μη μας γράφεις!

Καρκίνος

Ο Καρκίνος που του πηγαίνει γάντι ο γάμος, θεωρεί, και δικαίως, ότι η σχέση είναι απλώς ο προθάλαμος και η  μοναδική κατάληξή του. Πώς λοιπόν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί χωρισμό με δική του πρωτοβουλία;

Μπορεί κάποιες φόρες να σου δηλώσει ότι σε χωρίζει όταν νοιώθει την έλλειψη ανταπόκρισης των αισθημάτων του από μέρους σου για να σε τρομάξει, αλλά μόλις του πεις «ώρα σου καλή κι αέρας στα πανιά σου» , βάζει... την ουρά στα σκέλια και επιστρέφει κλαίγοντας σαν δαρμένος σκύλος.

Λέων

Ο εγωκεντρισμός του Λέοντα δεν σηκώνει πολλά πολλά. Θα αποφασίσει να χωρίσει για διαφόρους λόγους και θα χρησιμοποιήσει σε κάθε περίπτωση και την αντίστοιχη εξήγηση, όχι δικαιολογία. Είναι πολύ... ανώτερος για να θελήσει να δικαιολογηθεί!

Αν νοιώσει ότι κάπου προσπαθείς να του πάρεις τον αέρα ή να τον καπελώσεις, ίσως η μεγαλοψυχία και η ευγένεια του πάει περίπατο και θα σου πει, με το κατάλληλο ύφος, ορθά κοφτά, ότι δεν πάει άλλο η ιστορία σας και καλύτερα να πάρει ο καθένας τον δρόμο του.

Παρθένος

Με τον Παρθένο ο χωρισμός γίνεται εν ψυχρώ και με συνοπτικές διαδικασίες... Χωρίς ίχνος συναισθηματισμού, εντελώς ψυχρά, θα σου ανακοινώσει, ότι δεν μπόρεσες να ανταποκριθείς στις προσδοκίες του, ότι η συμπεριφορά σου ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Δεν αποκλείεται να σε κριτικάρει κιόλας, ενίοτε και να σε προσβάλλει όσο γίνεται περισσότερο, βγάζοντας τα απωθημένα του.

Ζυγός

Ο Ζυγός μάλλον θα εξαφανιστεί από προσώπου Γης. Ο λόγος; Δυσκολεύεται να σε αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο και να έλθει σε αντιπαράθεση μαζί σου. Τι να σου πει; Ότι η σχέση σας τον εμποδίζει να έχει και άλλες ερωτικές εμπειρίες;

Ότι λίγο απέχεις από το να ανακαλύψεις ότι έχει παράλληλη σχέση και παίζει σε διπλό ταμπλό; Προτιμά να γίνει... καπνός. Αν πάλι νοιώσει ότι δεν τον ευχαριστεί η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην σχέση και απουσιάζει η τρυφερότητα και η επικοινωνία, θα σου παραπονεθεί ότι δεν καλύπτεται από την σχέση σας και θα κλείσει το κεφάλαιο οριστικά χωρίς όμως να τσακωθεί.

Σκορπιός

Ο χωρισμός με τον Σκορπιό εμπεριέχει συχνά την εκδίκηση. Επομένως, ή θα επιλέξει να σε παρατήσει χωρίς εξηγήσεις για να αναρωτιέσαι το γιατί ή που θα γίνει με τυμπανοκρουσίες. Αν λείψουν οι εξηγήσεις, πάλι δυο εκδοχές υπάρχουν.

Ή που θα έχει προηγηθεί ένα κλίμα παγωμάρας και αγνόησης από μέρους του. Ή που θα έχει προσπαθήσει να σου δείξει τις καλύτερες επιδόσεις του στον τομέα που υπερέχει. Και που εσύ τον ξέρεις καλά, ώστε να σε κάνει να υποφέρεις που τον έχασες.

Τοξότης

Έχοντας έναν πράο και ανεξίκακο χαρακτήρα ο Τοξότης δεν χρειάζεται να καταφύγει σε φτηνές δικαιολογίες και προσχήματα προκειμένου να δώσει τέλος σε μια σχέση. Αν είχε καταλάβει ότι είχε. Απλώς θα σου δώσει κάποια εξήγηση αν την δώσει κιόλας.

Δεν το κάνει από αναλγησία, απλώς δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόταν σε σχέση που να προϋποθέτει και δεσμεύσεις. Κάτι σαν ελεύθερη σχέση ανάμεσα σε φιλαράκια με προνόμια...

Αιγόκερος

Ο χωρισμός με Αιγόκερο συνοδεύεται από ένα πλήρες κατηγορητήριο που αφορά την διάψευση των προσδοκιών που είχε από σένα, η ασυμφωνία που πρόεκυψε καθ’ οδόν ή το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η σχέση σας. Βεβαίως και φταις εσύ, ποιος άλλος;

Ο Αιγόκερος ποτέ δεν φταίει! Αυτός, άλλα περίμενε από σένα, να έχεις την αποδοχή του περιβάλλοντος του, να βελτιώσει η παρουσία σου το κοινωνικό και επαγγελματικό του στάτους, επομένως δεν υπάρχει άλλη λύση από το να χωρίσετε!

Υδροχόος

Η χαλαρότητα του Υδροχόου δεν θα μπορούσε να μην εκφράζεται και στις σχέσεις του. Έτσι πολύ πολύ χαλαρά θα σου ανακοινώσει ότι φεύγει με την Green Peace σε μια εκστρατεία για την προστασία του θαλασσινού γυμνοσάλιαγκα!

Άλλη εκδοχή είναι να νοιώθει ότι αρχίζεις να τον στριμώχνεις και θα σου πει την αλήθεια όπως είναι. Αν πάλι δεν έχει αποδειχτεί ότι είναι η κοινωνικότητα το δυνατό σου σημείο όπως είναι το δικό του και δεν τον ακολουθείς στις παρέες του ή τον περιορίζει η στάση σου, θα νοιώσει ότι χάνεται η επαφή μεταξύ σας και αποξενώνεστε, όποτε θα σου το πει. Σε κάθε περίπτωση, θα σε διαβεβαιώσει ότι θα παραμείνετε φίλοι.

Ιχθύς

Με τον Ιχθύ τα πράγματα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Ή που θα γίνει καπνός επειδή σου την έχει κάνει την λαδιά και έχει ήδη συνάψει κάποια άλλη σχέση ή από φόβο ότι αισθάνεται την ανεπάρκεια του να ανταποκριθεί στη σχέση σας, θα τα βροντήξει πρώτος πριν του βγάλεις εσύ κόκκινη κάρτα.

Θα χρησιμοποιήσει παράπονα, δικαιολογίες ή εξηγήσεις, με το σχετικό δράμα και κάτι από μελό, αν στην σχέση σας κυριαρχούν εντάσεις και καυγάδες που διαταράσσουν την ηρεμία του που τόσο του είναι απαραίτητη.