Η Μπάγερν Μονάχου μετά την «ασύλληπτη» εμφάνιση και την εκτός έδρας επικράτηση με 7-2 επί της Τότεναμ, προσγειώθηκε «ανώμαλα» από την Χόφενχαϊμ, η οποία πήρε τεράστιο «διπλό» στην «Allianz Arena».

Την ήττα των Βαυαρών δεν «εκμεταλλεύτηκαν» Ντόρτμουντ (2-2) και Λειψία (1-1) που αναδείχτηκαν ισόπαλες απέναντι σε Φράιμπουργκ και Λεβερκούζεν. Πήρε διπλό η Μάιντζ στην έδρα της Πάτερμπορν.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς υποδέχτηκε την Χόφενχαϊμ, την ομάδα που είχε να δει τη «γλύκα» της νίκης, από τις 24 Αυγούστου και το ματς της δεύτερης αγωνιστικής με την Βέρντερ Βρέμης (3-2). Οι Βαυαροί στο πρώτο ημίχρονο είχαν τον έλεγχο και τις ευκαιρίες, αλλά Γκνάμπρι, Τολισό και Τιάγκο δεν βρήκε δρόμο προς τα δίχτυα. Το γκολ του Γκνάμπρι ακυρώθηκε με υπόδειξη οφσάιντ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ανταμιάν στο 54′, «παγώνοντας» το Μόναχο, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με το 11ο γκολ του Λεβαντόφσκι στο πρωτάθλημα, 19 λεπτά αργότερα (73′). Οι περισσότεροι θα περίμεναν να φτάσει στην πλήρη ανατροπή η ομάδα του Νίκο Κόβατς, αλλά στο 79′ ο Ανταμιάν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έδωσε το τεράστιο διπλό στην ομάδα του.

Η Μπάγερν υπέστη την πρώτη φετινή της ήττα στην Μπουντεσλίγκα και μάλιστα εντός έδρας, αλλά παρέμεινε στην πρώτη θέση, έχοντας μαζί της όμως με τους ίδιους πόντους, Λειψία, Φράιμπουργκ και Λεβερκούζεν.

Η έτερη συνδιεκδικήτρια του τίτλου στη Γερμανία, Μπορούσια Ντόρτμουντ, για μια ακόμη φορά τη φετινή σεζόν, αυτοκτόνησε, παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στην Φράιμπουργκ εκτός έδρας.