Οι ΗΠΑ είναι αντίθετες στη συμπεριφορά της Κίνας, που προκαλεί αποσταθεροποίηση στην περιοχή Ινδικού – Ειρηνικού Ωκεανού, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, καθώς οι δύο χώρες βρίσκονται σε μια κλιμακούμενη διαμάχη για το εμπόριο.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κανένα κράτος δεν μπορεί ή δεν πρέπει να κυριαρχεί στην περιοχή Ινδικού – Ειρηνικού και εργαζόμαστε μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να αντιμετωπίσουμε τις πιεστικές ανάγκες της περιοχής για ασφάλεια» δήλωσε ο Έσπερ σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

«Είμαστε επίσης αντίθετοι στο ανησυχητικό μοντέλο μιας επιθετικής συμπεριφοράς, αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς από την Κίνα. Αυτό περιλαμβάνει τη μετατροπή των παγκόσμιων κοινών σε όπλο, χρησιμοποιώντας επιθετική οικονομική πολιτική και το χρέος για συμφωνίες με κράτη και προωθώντας την κρατικά χορηγούμενη κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων κρατών» δήλωσε ο Έσπερ.

Ο Έσπερ και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, συναντήθηκαν σήμερα με τους αυστραλούς ομολόγους τους στο Σίδνεϊ.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)