Δύο ωρολογιακές βόμβες άφησε πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, την απλή αναλογική που άφησε ακυβέρνητους τους Δήμους και την απραξία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή αλλάζει ο τρόπος διοίκησης των Δήμων, καταργείται η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκχωρείται σε βάθος τετραετίας ο ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ.

Για τον ΧΥΤΑ στην Αττική σημείωσε πως έχει ζωή μέχρι τέλος του χρόνου και η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί το «έγκλημα» της απραξίας των προηγούμενων πέντε χρόνων.

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε την δέσμευση και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο, για να μην γίνουν οι επόμενες εκλογές με την «απλή αναλογική» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ψηφιστεί από την παρούσα βουλή, νέος εκλογικός νόμος στο πρώτο διάστημα της θητείας της. Στόχος να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις. Ο εκλογικός νόμος θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα αλλά και την δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών και συνέχισε λέγοντας ότι «κατοχυρώνεται το δικαίωμα των Ελλήνων να ψηφίζουν από την χώρα στην οποία βρίσκονται».