Με ανακοίνωσή της σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα Hot Wheels ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, σε διπλωματικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε πάρκινγκ οικοδομής στις οδούς Χάλκης και Σουλιώτη, στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωσή τους σχετικά με τον εμπρησμό των οχημάτων των Τούρκων διπλωματών, τα μέλη της ομάδας σημειώνουν:

«Όσο διευρύνεται η καταστολή και δημιουργείται ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των κρατών, τόσο αποτελεί και για μας αναγκαιότητα η διεύρυνση του δικού μας αγώνα, ξεπερνώντας τις χιλιομετρικές αποστάσεις χτίζοντας ένα συνωμοτικό δίκτυο επικοινωνίας, με σκοπό την καταστροφή του πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που ουσιαστικά και εμείς οι ίδιοι/ες δεν θα ήταν δυνατόν να βγούμε αλώβητοι/ες από τις κανονικότητες που μας έχουν επιβληθεί. Έτσι στην προσπάθεια της επικοινωνίας και της σύνδεσης, χρησιμοποιούμε τα τεχνολογικά μέσα που είναι διάχυτα στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Ως μια απόπειρα αυτοκριτικής λοιπόν, μέσα στις αντιφάσεις που βιώνουμε, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν αγωνιζόμαστε μέσα σε ένα πλαίσιο αμόλυντο αλλά είμαστε σε μία συνεχή προσπάθεια αποτίναξής τους. Όσο υπάρχει αυτό το σάπιο σύστημα και συνειδητοποιούμε τις αντιφάσεις στις οποίες ζούμε, τόσο θα επιλέγουμε να του επιτιθόμαστε και να επιδιώκουμε την καταστροφή του».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Στο δυστοπικό πλαίσιο που ονομάζεται πολιτισμός, οι άγριες ατομικότητες ασφυκτιούν μέσα στις φυλακές, τόσο ορατές όσο και αόρατες. Ο πολιτισμός που τις γεννά, δε χρήζει αλλαγής αλλά καταστροφής.Στα καταστροφικά μονοπάτια, προς το γκρέμισμα κάθε κελιού, ένα από τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη. Η έμπρακτηεπανασταική αλληλεγγύη υψώνει αναχώματα αντίστασης στις διάφορες κατασταλτικές απόπειρες της κυριαρχίας και συνδέει άτυπα τους εξεγερτικούς παραβάτες αυτού του κόσμου, αυτούς και αυτές που έχουν κηρύξει πόλεμο στο υπάρχον. Στον πόλεμο αυτό δεν περιοριζόμαστε σε ενέργειες που αποτελούν απάντηση σε κατασταλτικές μεθοδεύσεις, αλλά εντασσόυμε τη δράση μας σε μία καθημερινή ρήξη με την κοινωνία φυλακή. Η ύπαρξη και μόνο του διάχυτου εξουσιαστικού πλέγματος αποτελεί για μας λόγο να συνεχίσουμε να επιτιθόμαστε.

Η άμεση δράση αποτελεί ένα μέσο επίθεσης. Συνωμοτούμε μεταξύ ατομικοτήτων αποδομώντας τα εξουσιαστικά κατάλοιπα που κουβαλάμε μέσα μας, δρώντας αντιιεραρχικά και ενάντια στη λογική της εξειδίκευσης και της ανάθεσης. Στόχος μας είναι η πρόκληση πληγμάτων στους εξουσιαστικούς θεσμούς και τους επικροτητές τους. Θέλουμε μέσα από τα πλήγματα αυτά να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα φόβου και να υπενθυμίζουμε κάθε φορά ότι είμαστε εδώ για να το διατηρούμε.

Από τη μεριά του το κράτος σε πολλές περιπτώσεις εφαρμόζει κατασταλτικές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας την κατηγορία της τρομοκρατίας εμπλουτίζοντας το νομικό του οπλοστάσιο, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια εγκλεισμού και αυστηρότερες συνθήκες κράτησης, σε όποιον και όποια εντάσσει σε αυτό το νομικό πλαίσιο. Μέσα στα πλαίσια της αλληλεγγύης ενάντια σε τέτοιου είδους κατασταλτικές επιχειρήσεις το κίνημα αντανακλά την τρομοκρατία στο πρόσωπο του κράτους, όπως για παράδειγμα εκφράζεται στο σύνθημα «τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες». Η χρήση του συνθήματος αυτού απαντάει στις κατηγοίες που αυτοί προτείνουν. Εμείς από τη μεριά μας δεν αναγνωρίζουμε τον όρο αυτό που δομεί η εξουσία στο ηθικό, κοινωνικό και νομικό της σύστημα. Γι αυτό το λόγο, ούτε τον αποδεχόμαστε, ούτε τον αρνούμαστε αλλά υιοθετούμε την πρακτική της πρόκλησης φόβου στοχευμένα στους εχθρούς μας μέσα από την δράση μας.

Tα ξημερώματα της 10ης Ιουνίου τοποθετήσαμε δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε δύο διπλωματικά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα την καταστροφή τους.

Όσο διευρύνεται η καταστολή και δημιουργείται ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των κρατών, τόσο αποτελεί και για μας αναγκαιότητα η διεύρυνση του δικού μας αγώνα, ξεπερνώντας τις χιλιομετρικές αποστάσεις χτίζοντας ένα συνωμοτικό δίκτυο επικοινωνίας, με σκοπό την καταστροφή του πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που ουσιαστικά και εμείς οι ίδιοι/ες δεν θα ήταν δυνατόν να βγούμε αλώβητοι/ες από τις κανονικότητες που μας έχουν επιβληθεί. Έτσι στην προσπάθεια της επιοινωνίας και της σύνδεσης, χρησιμοποιούμε τα τεχνολογικά μέσα που είναι διάχυτα στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Ως μια απόπειρα αυτοκριτικής λοιπόν, μέσα στις αντιφάσεις που βιώνουμε, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν αγωνιζόμαστε μέσα σε ένα πλαίσιο αμόλυντο αλλά είμαστε σε μία συνεχή προσπάθεια αποτίναξής τους. Όσο υπάρχει αυτό το σάπιο σύστημα και συνειδητοποιούμε τις αντιφάσεις στις οποίες ζούμε, τόσο θα επιλέγουμε να του επιτιθόμαστε και να επιδιώκουμε την καταστροφή του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΞΕΡΓΕΡΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΙΣΣΕΣ ΑΝΝΑ ΚΑΙ SILVIA ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 29/5

ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Oμάδα Hot Wheels