Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να μην έχει ακόμη προπονητή μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Γιώργο Παράσχο ωστόσο κινείται ήδη έντονα μεταγραφικά.

Μια από τις θέσεις που αντιμετώπισε πρόβλημα ο Αστέρας τη σεζόν που μας πέρασε ήταν σίγουρα το κέντρο της άμυνας με τους Αρκάδες να δέχονται εύκολα γκολ. Εκεί φαίνεται πως έχει επικεντρωθεί σε πρώτη φάση και η διοίκηση της ομάδας όσον αφορά στην ενίσχυση καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως είναι κοντά στην απόκτηση του Ισπανού στόπερ Αϊτόρ Κόρντομπα, που μένει ελεύθερος από τη Λεϊόα, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας.

Ο 24χρονος (21/05/ 1995) αμυντικός μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός χαφ και προέρχεται από γεμάτες σεζόν με την ομάδα του. Χαρακτηριστικό είναι ότι καμία από τις πέντε σεζόν που είναι στην αντρική ομάδα της Λεϊόα (όλες στην τρίτη κατηγορία), δεν έχει τελειώσει με κάτω από 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Φέτος κατέγραψε 36 συμμετοχές σε ισάριθμα ματς, όλες ως βασικός και χωρίς καν να γίνει αλλαγή εκτός από το τελευταίο ματς όπου αντικαταστάθηκε στο 87′. Κάτι που δείχνει ότι δεν ταλαιπωρείται εύκολα και από τραυματισμούς ενώ έχει πετύχει και 2 γκολ.

O Αϊτόρ είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Κόρντομπα καθώς έχει άλλα δύο αδέρφια που είναι επίσης ποδοσφαιριστές. Τον Ινίγκο που αγωνίζεται στην Μπιλμπάο και τον Ασιέρ που παίζει στην Κ19 των Βάσκων.

Το εντυπωσιακό στην ιστορία είναι πως έχουν και μια αδερφή, την Αϊνόα που και αυτή παίζει ποδόσφαιρο, στη γυναικεία ομάδα της Λεϊόα.