Με… ελβετικούς σουγιάδες που κατείχαν περίεργως πολλοί κρατούμενοι, κυρίως αλβανικής και ρωσικής καταγωγής εγινε η αιματηρή συμπλοκή με τραγικό απολογισμό ένα νεκρό και 10 τραυματίες στο  Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι κι ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου, ο οποίος αρχικά είχε απειληθεί από μαινόμενους Αλβανούς κρατουμένου αλλά ο τραυματισμός του προήλθε από τη πτώση στο  έδαφος όταν… γλίστρησε στα αίματα από την σφαγή μεταξύ των κρατουμένων.

Μάλιστα επιθέσεις με σουγιάδες μεταξύ των κρατουμένων είχαν σημειωθεί και στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού , όπου μεταφερθηκαν πολλοί τραυματίες, με αποτέλεσμα νεώτερο τραυματισμό νοσηλευομένου.

Λίγα 24 ωρα προτού σημειωθεί η σφαγή είχαν σημειωθεί κι αλλα επεισόδια, ενω είχε εντοπισθεί ποσότητα 15 κιλών τσίπουρου (!) που ετοιμαζόταν να εισαχθεί στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με παραλήπτη τον  35χρονο ισοβίτη που πρωταγωνίστησε  στην χθεσινή αιματηρη συμπλοκή.

Νεκρός έπεσε ένας Ελληνας κρατούμενος που είχε μεταφερθεί στο Ψυχιατρείο των φυλακών για να γλυτώσει . ΚΙ αυτό ύστερα από απειλές κατα της ζωής του που εκτόξευε για «απόπειρα δηλητηρίασης» του ο αρχηγός της «μαφίας του Κορυδαλλού» που του αποδίδεται η οργανωση σειρα δολοφονιών εντός κι εκτός φυλακών κι ανάμεσα σε αυτές  του δικηγόρου Μιχ Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017.

Εκτός ελέγχου

Αυτα είναι ορισμένα από τα στοιχεία που ανακύπτουν για το νέο δείγμα της ανεξέλεγκτης κατάστασης που θυμίζει φυλακές  του Μεξικό και της Βραζιλίας που επικρτατεί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού όπως προκύπτει από την αιματηρή συμπλοκή την Πέμπτη το βραδυ μεταξύ Ελλήνων κι Αλβανων κρατουμένων.

Κι αυτό -όπως αναφερουν σωφρονιστικοί υπάλκληλοι – «με βασική ευθύνη των υπευθύνων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχουν αφήσει το Ψυχιατρείο χωρίς μόνιμο  ιατρικό προσωπικό κι επιτρέπουν δεκάδες κρατουμένους να παραμένουν σε αυτό με επικλήσεις αποπείρων αυτοκτονιών (σε περιφερειακές φυλακές) . Χωρίς να γίνεται κανείς ουσιαστικός έλεγχος και αυτό το «πήγαινε-ελα» στο Ψυχιατρείο να γίνεται μία νέα επικίνδυνη μόδα εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων. Εκτιμούμε ότι σχεδόν κανείς χθες από τους συμμετέχοντες στην σφαγή   δεν είχε λόγο παραμονής στο  Ψυχιατρείο». Παράλληλα υπάρχει έλλειμμα προσωπικού επιτήρησης.

Ο Αλβανός ισοβίτης που πρωταγωνίστησε στην αιματηρή συμπλοκή είχε προκαλέσει αρχικά σοβαρό επεισόδιο στα μαγειρεία του Ψυχιατρείου γιατί ήθελε να πάρει μεγαλο μερίδιο  από…πίτσες που μοιράζονταν κι ύστερα γιατί είχε εκνευρισθεί από την απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Χανίων.

Καθ’ ότι θεωρήθηκε ότι  δεν αντιμετώπιζε τελικώς  τα ψυχιατρικά προβλήματα που επικαλείτο και βάσει των οποίων μετήχθη από την εν λόγω  περιφερειακή φυλακή στρο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

Μεταγωγή

Μάλιστα είχε προγραμματισθεί από την Τρίτη η μεταγωγή του αλλά προέβαλε  εμπόδιο -λόγω πληρότητας των σχετικών συνοδειών- η Διεύθυνση Μεταγωγών της ΕΛΑΣ .  Ο εν λόγω Αλβανός που είχε γνωρίσει  παλαιότερα στις φυλακές Χανίων,  μέλη της «μαφίας του Κορυδαλλού» (ΣΣ όπως αναδείχθηκε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας) προκάλεσε  λίγο πριν τη σφαγή νέο επεισόδιο σε βάρος του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείο στο οποίο ενεπλάκη ένας κρατούμενος αρμενικής καταγωγής  που φερεται να ξυλοκόιπησε τον αλβανό ισοβίτη.

Προς βοήθεια του  τελευταίου εσπευσαν κρατώντας τους… ελβετικούς σουγιάδες κι άλλα μαχαίρια οι ομοεθνείς του ισοβίτη κι η σύρραξη γενικεύθηκε και με άλλα άτομα ελληνικής και ρωσικής καταγωγής που έσπευσαν προς συμπαράσταση του Αρμένιου.

Κι ανάμεσα σε αυτούς τον 35χρονο Ελληνα που είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβίασης με εμπρησμό ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ που ανήκε σε ξενοδόχο της Γλυφάδας. Τραυματίας από την συμπλοκή ήταν κι άλλος Ελληνας που είχε κατηγορηθεί κι αυτός για συμμετοχή σε ομάδα μπράβων.