Σε ακόμη μια προκλητική δήλωση προέβη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την προεκλογική του ομιλία στην Προύσα.

«Τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και το Αιγαίο τα προστατεύουμε με αυστηρό τρόπο, δήλωσε» εκ νέου ο τούρκος πρόεδρος, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε πως «εάν δεν προστατεύσουμε με αυστηρό τρόπο τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, στο Αιγαίο, γνωρίζουμε πολύ καλά τι εικόνα θα εμφανιστεί μπροστά μας στο μέλλον».

Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη ότι «όπως και στη διπλωματία γνωρίζουμε καλά ότι πρέπει να έχουμε και γερή οικονομία» και πρόσθεσε πως «για την πραγματοποίηση όλων αυτών χρειάζεται πολιτική σταθερότητα στη χώρα».

«Γι' αυτό είναι σημαντικές οι δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου. Θα κατακτήσουμε το κάστρο από μέσα, μην το ξεχνάτε», συμπλήρωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

39 παραβιάσεις στο Αιγαίο την Παρασκευή

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς μετά τα χαμόγελα στη συνάντηση Αποστολάκη - Ακάρ την Τετάρτη στις Βρυξέλλες,  η Άγκυρα φαίνεται ότι στην πράξη, δεν δείχνει διάθεση για εκτόνωση της έντασης στο Αιγαίο, αφού την Παρασκευή τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας.