Την πρόκριση του στους «16» του Australian Open πανηγύρισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς επικράτησε του Ντένις Σαποβάλοβ με 3-1 (6-3, 6-4, 4-6, 6-0) σετ, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στη δεύτερη εβδομάδα της Μελβούρνης.

O Σέρβος τενίστας μπορεί να μην έπαιξε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του αλλά δεν είχε πρόβλημα να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και να υποχρεώσει τον Σαποβάλοβ σε αρκετά λάθη.

Όλα πήγαιναν καλά για τον Σέρβο, που πήρε χωρίς να κινδυνέψει πήρα τα πρώτα δυο σετ και προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1 στο 3ο σετ. Ωστόσο, ο Καναδός τενίστας έκανε την αντεπίθεση του, παίρνοντας εν τέλη το τρίτο σετ, υποχρεώνοντας τον «Νόλε» να χάσει το πρώτο του σετ στην διοργάνωση.

Ωστόσο, η προσπάθεια του να κάνει την ολική ανατροπή έμεινε στην μέση, καθώς το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν σοβαρός και κάνοντας επίδειξη δύναμης πήρε το τέταρτο σετ με 6-0 πανηγυρίζοντας την πρόκριση.

Ο Τζόκοβιτς θα είναι στη δεύτερη εβδομάδα του Australian Open για 12η φορά στην καριέρα του και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα προημιτελικά, μετά από 3 χρόνια! Από το 2016 έχει να περάσει τον 4ο γύρο ο Σέρβος, όταν δηλαδή είχε κερδίσει και τον 6ο του τίτλο στη Μελβούρνη. Επόμενος αντίπαλος για τον Σέρβο είναι ο Ντανίλ Μενβέντεφ.