«Αν εκείνος ο κύριος με την κόκκινη στολή και την άσπρη γενειάδα που μένει στον Βόρειο Πόλο ήταν πραγματικός και αν ανάμεσα στα γράμματα που δέχεται από τα παιδιά όλου του κόσμου έβρισκε και γράμματα παιδιών που μένουν στις πιο φτωχές και περιθωριοποιημένες κοινότητες, τότε σίγουρα θα ξαφνιαζόταν από τις επιθυμίες τους.

Θα ξαφνιαζόταν αλλά και θα δυσκολευόταν. Γιατί μεταξύ των “θέλω ένα ποδήλατο ή θέλω ένα ρομπότ”, θα έβρισκε τα “θέλω να έχω τροφή κάθε μέρα, θέλω να μη φοβάται η μαμά μου, θέλω να μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο, θέλω να έχει δουλειά ο μπαμπάς μου ή θέλω να ζήσω”. Επιθυμίες που δεν κατασκευάζονται και σίγουρα δεν αγοράζονται. Αλλά που εξασφαλίζονται».

Με αυτή την ανακοίνωση η οργάνωση ActionAid γνωστοποιεί τη δράση της σε διάφορες χώρες. Μέσω του προγράμματος Αναδοχής Παιδιού, εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα μέλη της κοινότητας στην οποία δραστηριοποιείται, αντιμετωπίζοντας την ακραία φτώχεια, την έλλειψη τροφής, νερού και εκπαίδευσης στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη. Παράλληλα, υποστηρίζει τους ανθρώπους για να διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις.

Σήμερα, οι Ανάδοχοι Παιδιού της ActionAid είναι περισσότεροι από 100.000. «Χάρη σε αυτούς, η οργάνωση φέρνει οριστικές αλλαγές στις ζωές των πιο περιθωριοποιημένων ανθρώπων. Είναι οι μικροί Άγιοι Βασίληδες που όμως δεν εμφανίζονται μια φορά τον χρόνο, αλλά είναι εκεί, σταθερά ενεργοί και ουσιαστικοί, χτίζοντας γέφυρες αλληλεγγύης με μικρούς και μεγάλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το φετινό μήνυμα της ΑctionAid; Να γίνουν κι άλλοι Άγιοι Βασίληδες – Ανάδοχοι Παιδιού στο actionaid.gr/forma/ ή καλώντας στο 801 11 900 800 στην Ελλάδα και στο 22 100 399 στην Κύπρο.