Οι δομημένες πάνω στην εμπιστοσύνη, ανθρώπινες σχέσεις είτε είναι επαγγελματικές είτε προσωπικές, είναι πολύτιμες για τον καθένα μας. Τα προβλήματα όμως ξεκινούν όταν δεν είμαστε σίγουροι για το ποιους μπορούμε τελικά να εμπιστευτούμε στην καθημερινότητά μας.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν συγκερκριμένοι τύποι ανθρώπων, τους οποίους ποτέ και για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να εμπιστευτούμε. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές βάσει των οποίων μπορείτε να τους αναγνωρίσετε πιο εύκολα… 

Μυστικά και ψέμματα

Όταν ο σύντροφός σου ή ακόμα και ο φίλος σου συνεχίζει να σου λέει όλα όσα του έχουν εκμυστηρευτεί οι άλλοι, είναι ξεκάθαρο ότι θα κάνει το ίδιο και μαζί σου. Οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες δεν κατανοούν τη σημασία των μυστικών και δεν τους ενδιαφέρει να τα μοιραστού με τους υπόλοιπους.

Τόλμη και γοητεία

Όσοι είναι γοητευτικοί αλλά χρησιμοποιούν τη γοητεία τους για να χειραγωγήσουν τους άλλου, φαίνονται καλοί και χρησιμοποιούν γλυκά λόγια, όμως όλα αυτά είναι ψεύτικα, γιατί έχουν σκοπό να σας εκμεταλλευτούν.

Καθρέφτη- καθρεφτάκι μου

 
Οι νάρκισσοι βλέπουν τον εαυτό τους ως το κέντρο του κόσμου. Θα σας κάνουν να πιστέψετε πως είναι τόσο σημαντικοί που θα θέλετε οπωσδήποτε να τους γνωρίσετε.

Ασπρο ή μαύρο

Οι αναβλητικοί και αναποφάσιστοι άνθρωποι δεν είναι άξιοι της εμπιστοσύνης σας γιατί δεν ξέρετε αν θα σας στηρίξουν πραγματικά ή εάν θα αλλάξουν γνώμη. Επίσης είναι αρκετά ασταθείς και μπορεί την επόμενη μέρα να έχουν εντελώς διαφορετική άποψη.

«Δεν σε καταλαβαίνω»

Η ενσυναίσθηση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στη συναισθηματική ανάπτυξη. Όταν λοιπόν συναντήσετε αυτόν τον τύπο ανθρώπου να είστε προσεκτικοί και να μην τον εμπιστευτείτε αμέσως.