Μια ιστορία που έχει προκαλέσει τεράστια έκπληξη και παγκόσμιο ενδιαφέρον, δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από το CBS κι έγινε θέμα και στην Washington Post.

Πρόκειται για την περιπέτεια μια γυναίκας που νόμιζε ότι είχε κρυολόγημα αλλά η υπόθεσή της ήταν πολύ πιο σοβαρή.

Συγκεκριμένα, η Κέντρα Τζάκσον πήγε στο γιατρό διότι είχε συνεχόμενη ρινική καταρροή. Όχι για λίγες ημέρες αλλά για δύο ολόκληρα χρόνια! Οι γιατροί πίστευαν ότι έχει κρυώσει, της έδιναν αντιβιοτικά και διάφορα φάρμακα για να σταματήσει η καταρροή, όμως, τα συμπτώματα παρέμεναν. Αυξήθηκαν μάλιστα και οι πονοκέφαλοι που την βασάνιζαν για καιρό.

Και τότε ήρθε η μεγάλη αποκάλυψη. Το υγρό που έφευγε από τη μύτη της για δύο χρόνια ήταν υγρό από τον εγκέφαλό της!

Υπήρχε διαρροή εγκεφαλονωτιαίου υγρού, ΕΝΥ όπως το αναφέρουν οι γιατροί.

«Ήταν σαν καταρράκτης, ασταμάτητο και μετά εισήλθε και μέσα στον λαιμό μου», αναφέρει η γυναίκα από την Όμαχα της πολιτείας Νεμπράσκα.

«Ένα από τα τα πράγματα που είπε και μου έχει μείνει ήταν ότι όταν ξυπνούσε το πρωί η μπλούζα της ήταν γεμάτη από αυτό το υγρό που έσταζε από τη μύτη της» λέει η γιατρός Κάρλα Σνάιντερ στο CBS.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ένας στους 20.000 ανθρώπους κάθε χρόνο παρουσιάζει ανάλογα συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν από κάποιο χτύπημα στο κεφάλι.

Το 2013 η 52χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ είχε χτυπήσει το πρόσωπό της στο της στο ταμπλό του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, τοποθετώντας ένα μόσχευμα από λιπώδη ιστό για να κλείσουν την οπή στον κρανίο και πλέον είναι καλά.