Ένοχοι κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δύο Αλβανοί και ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014. Κατά την ώρα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας του δικαστηρίου κανένας από του κατηγορούμενους δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα.

Το δικαστήριο μετά από πολύωρη διάσκεψη έκρινε ότι:

• Ο Dulce Olti είναι ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία από κοινού. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών.

• Ο Bako Arber είναι ένοχος για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη ληστεία με υποπολυβόλο. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών.

• Ο Αρης Φλώρος είναι ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κρίθηκε αθώος για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών κατά πλειοψηφία. (Η μειοψηφία είχε την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή 17 ετών). Το δικαστήριο χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα χορήγησης ελαφρυντικών για όλους τους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Φλώρος βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση της Energa – Hellas Power. Απολογούμενος είχε αρνηθεί ότι έδωσε εκείνος την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου, στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.