Το περιεχόμενο του φαρμακείου του ταξιδιώτη, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, εξαρτάται από τον προορισμό, τη διάρκεια και τον σκοπό του ταξιδιού, καθώς και από την κατάσταση υγείας του ταξιδιώτη.

Χρειάζεται να περιλαμβάνει, ανάλογα με τον προορισμό και την περίπτωση, τα εξής φάρμακα: Ανθελονοσιακά, φάρμακα για την πρόληψη ή τη θεραπεία συμπτωμάτων λόγω υψομέτρου, παυσίπονα ή αντιπυρετικά, αντιδιαρροϊκά, αντιισταμινικά, αποσυμφορητικό (σε συνδυασμό ή όχι με αντιισταμινικό), φάρμακα κατά της ναυτίας και όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιεί τακτικά.

Ως είδη πρώτων βοηθειών χρειάζονται γάντια μιας χρήσης, γάζες, ελαστικός επίδεσμος για διαστρέμματα, αυτοκόλλητοι επίδεσμοι, αντισηπτικό, βαμβάκι, ψαλίδι, λαβίδα ή τσιμπιδάκια, θερμόμετρο, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές αλοιφές ή κρέμες, τζελ αλόης για τα ηλιακά εγκαύματα, αντικνησμώδη ή αντιφλεγμονώδη αλοιφή ή κρέμα και κολλύριο.

Άλλα σημαντικά είδη είναι τα εντομοαπωθητικά, το αντηλιακό (με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15), τα αντιβακτηριακά μαντιλάκια χεριών και το αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών (με τουλάχιστον 60% αλκοόλη) και τα προφυλακτικά.

Επίσης, ο γιος σας θα πρέπει να έχει μαζί του διεύθυνση και τηλέφωνο της ελληνικής πρεσβείας ή του προξενείου στον τόπο προορισμού του, καθώς και το τηλέφωνο του οικογενειακού γιατρού του.