Τουλάχιστον 4 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, έχασαν τη ζωή τους σήμερα και άλλοι 33 τραυματίστηκαν σε Ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο της Βόρειας Ουκρανίας.

Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα επίθεση, αυτή τη φορά χτυπώντας κατά ενός καταστήματος οικοδομικών υλικών.

Εικόνες από το σημείο δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής:

Φωτογραφία του πρακτορείου Reuters από την υπεραγορά που χτύπησαν οι Ρώσοι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι πάνω από 200 άνθρωποι ενδέχεται να ήταν μέσα στο κατάστημα όταν δέχθηκε την επίθεση. «Το χτύπημα στο Χάρκοβο είναι ακόμη μια εκδήλωση της ρωσικής τρέλας. Μόνο τρελοί όπως ο Πούτιν είναι ικανοί να σκοτώνουν και να τρομοκρατούν ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε ο Ουκρανός Πρόεδρος. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη απόκτησης συστημάτων αεράμυνας, προκειμένου «να προστατεύεται η Ουκρανία από τέτοιες επιθέσεις».

Ο δήμαρχος της πόλης έγραψε στο Telegram: «Μεγάλος αριθμός ανθρώπων αγνοείται. Πολλοί είναι τραυματίες».«Πρόκειται για καθαρή τρομοκρατία», είπε.

Μπαράζ επιθέσεων

Λίγο νωρίτερα, σήμερα Σάββατο οι ρωσικές δυνάμεις έβαλαν ξανά κατά του Χαρκόβου και συγκεκριμένα έπληξαν καταστήματα και μια καφετέρια, τραυματίζοντας 12 ανθρώπους.

Απάντησαν οι Ουκρανοί

Από την πλευρά τους, οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν αεροπορικό πλήγμα στην πόλη Μπελγκορόντ της Ρωσίας, σκοτώνοντας 2 ανθρώπους.

«Ουκρανικές ένοπλες δυνάμειςέπληξαν το χωριό Οκτιάμπρσκι με ρουκέτες», τόνισε ο κυβερνήτης της περιοχής Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, επισημαίνοντας ότι ένας «άνδρας και μια γυναίκα» τραυματίστηκαν θανάσιμα από «θραύσματα οβίδας».

Ο κυβερνήτης τόνισε ακόμη πως 10 άτομα έχουν τραυματιστεί από τις οβίδες, εκ των οποίων και ένα αγόρι μόλις οκτώ ετών.