Την ευκαιρία για να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στο απλό ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχει την Κυριακή ο Άντι Μάρεϊ.

Ο Βρετανός τενίστας, νικητής στο γαλλικό Όπεν και φιναλίστ στο αυστραλιανό όπεν και το Γουίμπλεντον μέσα στο 2016, προκρίθηκε στον τελικό του απλού μετά τη νίκη με 6/1 6/4 επί του Κέι Νισικόρι από την Ιαπωνία.

Στον τελικό, ο 29χρονος τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Ισπανό Ράφαελ Ναδάλ και τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο από την Αργεντινή.

Να θυμίσουμε πως ο Μάρεϊ έχει στο βιογραφικό του δύο Ολυμπιακά μετάλλια, αφού εκτός από το απλό ανδρών στο Λονδίνο ήταν «ασημένιος» στο διπλό μικτό.

Ο Ντελ Πότρο στον τελικό, νίκησε 2-1 τον Ναδάλ

Στον τελικό, ο Μάρεϊ θα αντιμετωπίσει τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο από την Αργεντινή, ο οποίος σε ένα συγκλονιστικό ματς που κράτησε πάνω από 3 ώρες, επικράτησε με 2-1 σετ του Ισπανού Ράφαελ Ναδάλ.

Αν και έχασε το πρώτο σετ με 7-5, ο Ντελ Πότρο κατάφερε να φτάσει στη νίκη επί του Ναδάλ στο tie brake. Ο Αργεντινός, ο οποίος ήταν τρίτος πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο, πήρε το δεύτερο σετ με 6-4 και το tie break με 7-5 και θα δώσει το «παρών» στον τελικό της Κυριακής απέναντι στον κάτοχο του τίτλου, τον Βρετανό Άντι Μάρεϊ.

Ο Ντελ Πότρο, ο οποίος θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στην πορεία για τον τελικό είχε νικήσει και το Νο-1 του κόσμου, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στο tie brake προηγήθηκε με 5-2, ενώ λίγο αργότερα απέκτησε και διπλό match point.

Ο Ναδάλ μείωσε σε 6-5, όμως ο Αργεντίνος έκανε «μπρέικ» στο σερβίς του Ισπανού και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.