Ο Αντι Μάρεϊ, ο 26χρονος τενίστας που έκανε υπερήφανους όλους του Βρετανούς και ειδικά τους Σκωτσέζους, κατακτώντας το καλοκαίρι το θρυλικό τουρνουά του Γουίμπλεντον, ψηφίσθηκε ως ο κορυφαίος βρετανός αθλητής του 2013.

Ο σκωτσέζος τενίστας, συγκέντρωσε 401.470 ψήφους (56%), έναντι 65.913 ψήφων του ουαλλού άσου του ράγκμπι, Λι Χαφπένι και 57.854 ψήφων του αναβάτη ΜακΚόϊ.

H νίκη του Μάρεϊ στο Γουίμπλεντον στις αρχές του περασμένου Ιουλίου είχε χαιρετιστεί ως ιστορικό γεγονός για τον αθλητισμό στη Γηραιά Αλβιόνα: Τελευταία φορά που Βρετανός είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Γουίμπλεντον ήταν το μακρινό 1936 και έκτοτε είχαν περάσει 77 χρόνια απογοητεύσεων.

Τη νίκη του Μάρεϊ επί του σπουδαίου Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς έσπευσαν να παρακολουθήσουν αμέτρητες διασημότητες της Βρετανίας καθώς και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον μάλιστα δήλωσε ότι στον Μάρεϊ αξίζει να απονεμηθεί ο τίτλος του σερ από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. «Ανύψωσε το πνεύμα μιας ολόκληρης χώρας» είπε τότε για τον Μάρεϊ ο Πρωθυπουργός.

Πέρυσι το βραβείο του καλύτερου βρετανού αθλητή για το 2012 είχε λάβει ο ποδηλάτης Μπράντλεϊ Γουίγκινς χάρη στις νίκες του στον Γύρο της Γαλλίας και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στην περυσινή ψηφοφορία ο Μάρεϊ, που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε βρεθεί στην τρίτη θέση.