Αμετακίνητος στη θέση του να υπογράψει τη διάταξη με την οποία καταργούνται δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, που έχουν κερδίσει συμβασιούχοι του δημοσίου, φέρεται να είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση για τα όσα συνέβησαν στη Μανωλάδα, ο κ. Ρουπακιώτης είπε «ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποφεύγει να αναφερθεί στην πραγματικότητα, δεν υποκρίνεται και δεν καλύπτεται πίσω από μια νοσηρή παρελθοντολογία, γιατί πιστεύει στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων».

Ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει: «Σήμερα, γίνεται αγώνας σε δύσκολες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν εδώ και 30 χρόνια, για να διατηρήσουμε πολλά από τα δικαιώματα. Υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια βίαιης διακινδύνευσής τους».

Νωρίτερα, ο κ. Βούτσης είχε συγχαρεί τον κ. Ρουπακιώτη για τη στάση του σε ό,τι αφορά τη διάταξη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κλίμα ζόφου επικρατεί πάνω από τη χώρα, που εντείνεται κάθε στιγμή από το φόβο, τον αυταρχισμό και την ασυδοσία. Θέλω να σας συγχαρώ για τη σθεναρή σας αντίσταση απέναντι στα σχέδια για απαγόρευση και των ελάχιστων μέτρων δικαστικής προστασίας για την εργασία».

Το πρωί, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης έφεραν τον κ. Ρουπακιώτη να δηλώνει σε ό,τι αφορά τη διάταξη: «Δεν πρόκειται να κάνω ούτε ένα βήμα πίσω».

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μανιτάκη

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μαντιάκη και στην κυβέρνηση συνολικά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που τυγχάνει και συνταγματολόγος, έρχεται να καταργήσει αυτά που ο ίδιος δίδαξε στο Πανεπιστήμιο. Με στόχο να καταργήσει δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το δικό του νομοθετικό έκτρωμα περί «διαθεσιμότητας», δεν διστάζει να στοχοποιήσει στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

«Μια ημέρα μετά τις αισιόδοξες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας, σε μια περίοδο όπου οι άνεργοι φτάνουν το 1,5 εκατ., αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο ότι το μνημόνιο αποτελεί την ευκαιρία, το μέσο για την κατάργηση κάθε προστασίας των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία».