Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομική κρίση, ο κ. Κλίντον είπε ότι ο ίδιος θα έλεγε στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι για να υπάρξει διέξοδος «θα πρέπει βραχυπρόθεσμα να υπάρξει ανάπτυξη σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική τάξη και πειθαρχία. Επίσης, επεσήμανε ότι η οικονομική αβεβαιότητα πρέπει να περιορίζεται, γιατί διαφορετικά επηρεάζεται η ανάπτυξη μιας οικονομίας με όλα τα συνεπακόλουθα. Τόνισε ότι αν περνούσε από το χέρι του, θα εισηγείτο στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες, την υιοθέτηση πολύ ισχυρών δεκαετών προϋπολογισμών. Υποστήριξε, εξάλλου, την εισαγωγή ευρωομολόγου στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Για την Κύπρο είπε ότι θα πρέπει να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που διαθέτει στην ΑΟΖ της και να ενισχύσει τη βιομηχανία και τον τουρισμό της.

Στη διάλεξη του ο κ. Κλίντον συνέδεσε την οικονομική ανάπτυξη με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος επεσήμανε την σημασία της καινοτομίας και της ποιότητας στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, διότι, σημείωσε, «αποτελούν τον κύριο πυλώνα προετοιμασίας των αυριανών ηγετών για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εντεινόμενης πολυπλοκότητας του διεθνούς περιβάλλοντος».

Σε μικρή απόσταση από το Πανεπιστήμιο ολιγομελής ομάδα νεαρών φώναζαν συνθήματα κατά του Κλίντον και της αμερικανικής πολιτικής.