Η ιδέα του θρυλικού «λεφτά υπάρχουν» φέρεται – δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως – να είχε γεννηθεί πάνω σε κάποια ποδηλατική διαδρομή πρώην πρωθυπουργού.

Ενας λάθος χειρισμός – το «λάθος» δεν επιβεβαιώθηκε – με την αλυσίδα του ιδίου ποδηλάτου, αργότερα, απέφερε τραυματισμό, την ώρα που αποδεικνυόταν πως «λεφτά δεν υπάρχουν» και η Ελλάδα είχε αρχίσει να βλέπει το φάσμα των επιπτώσεων από τον άκρατο δανεισμό.

Μια ποδηλατική στραβοτιμονιά φέρεται να οδήγησε σε τραυματισμό – ο ίδιος ο πρώην ηγέτης το διέψευσε – του χεριού το οποίο υπέγραψε το Μνημόνιο.

Κατά τους «ειδικούς» στα θέματα ροής της σωματικής ενέργειας, ο ποδηλάτης θα έπρεπε να είχε αναλογιστεί την… πιλατική μέθοδο κατά την οποία η ισορροπία προέρχεται από την κοιλιακή χώρα, όπου βρίσκεται το power house. Αυτό είναι σημαντικό, λέει, και όταν στέκεσαι στα έδρανα της Βουλής, στην κορυφή της ιεραρχίας, στο ποδήλατο ή μπροστά στο Eurogroup.

Οταν όμως – λένε οι «ειδικοί» – δεν έχεις σωστό ινστρούκτορα πιλάτες να σε μάθει να παίρνεις τη δύναμη από εκεί, χαμηλά, πέφτεις από τα ανωτέρω και εκτιμάς διαφορετικά τις επιπτώσεις των Μνημονίων.

Αντιθέτως, οι τρόφιμοι των φυλακών στη Σάντα Ρίτα ντο Σαπουκάι της Βραζιλίας γνωρίζουν το ατού της άντλησης ενέργειας από εκεί, όπως και την αξία κάθε ορθοπεταλιάς: ποδηλατώντας, σε σταθερές βάσεις, παρέχουν ενέργεια σε μπαταρίες και διαγράφουν ημέρες ποινής. Φανταστείτε ένας λαός, σαν τον ελληνικό, μαζί με τους ηγέτες του, με οργανωμένες ορθοπεταλιές, πόσες ημέρες ποινής θα έσβηνε!