Τον αριθμό των εφημερευόντων φαρμακείων αύξησε με απόφαση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί απειλούν με κινητοποιήσεις στην περίπτωση που το υπουργείο Υγείας επιμείνει στην «απελευθέρωση» του ωραρίου.

Σε ανακοίνωση του ο ΦΣΑ υπογραμμίζει ότι «πιστεύουμε ότι είναι προφανώς προτιμότερο να εφημερεύουν εκ περιτροπής 500 φαρμακεία σε όλη την Αττική, καλύπτοντας τις ανάγκες του λεκανοπεδίου, παρά να εφημερεύουν 57 φαρμακεία σε συγκεκριμένες περιοχές, που το κίνητρο τους είναι το προσωπικό τους συμφέρον».

Η ίδια ανακοίνωση καταλήγει με την εξής προειδοποίηση: «ενημερώνουμε ότι εάν το υπουργείο Υγείας επιμείνει στην απόφαση του να ‘εξυπηρετήσει’ συγκεκριμένα φαρμακεία της Αττικής, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, θα σταματήσει να υποχρεώνει τα μέλη του να παραμένουν ανοιχτά, όταν ελάχιστοι συνάδελφοι θα δρουν πειρατικά με τις ευλογίες του Υπουργείου».

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ