Την απόκτηση του 20% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου έχει θέσει ως στόχο η Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG), η οποία ήδη σήμερα κατέχει επισήμως το 15,054% των μετοχών του Οργανισμού- και σύμφωνα με πληροφορίες το 15,49%.


Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ καλούν την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε «να διασφαλισθεί και να προστατευθεί ο Οργανισμός από επιθετικές εξαγορές». Ως παράδειγμα αναφέρουν τη Γερμανία, όπου πρόσφατα η καγκελάριος της, Άνγκελα Μέρκελ προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να τεθούν υπό τον έλεγχο επιθετικών funds ευαίσθητες στρατηγικές επιχειρήσεις της χώρας.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η ΜΙG με τις συνεχείς αγορές μετοχών του ΟΤΕ «επιδιώκει να δημιουργήσει με δυναμικό τρόπο τετελεσμένα στον ΟΤΕ, ώστε ακόμη κι αν υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά του Δημοσίου, να μην υπάρχει η δυνατότητα να ανατραπούν οι νέες ισορροπίες που ήδη δημιουργούνται στον Οργανισμό».

Πάντως από την πλευρά τού επικεφαλής τής ΜΙG και εκπροσώπου της Dubai Financial Group στην Ελλάδα, κ. Βγενόπουλου, επιδιώκεται οι σχέσεις με το Δημόσιο να παραμείνουν θετικές.

Κατά το προσεχές διάστημα η πλευρά Βγενόπουλου αναμένεται να ζητήσει νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη.

Το σχέδιο Βγενόπουλου

Η ΜΙG φέρεται να έχει έτοιμη πρόταση για το μέλλον του ΟΤΕ, η οποία περιλαμβάνει κατά βάση τον διαχωρισμό του Ομίλου σε τρεις επιχειρησιακές μονάδες, χωρίς να προβλέπεται η συγχώνευση δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΜΙG η κινητή τηλεφωνία (CosmΟΤΕ) θα παραμείνει αυτόνομη, ενσωματώνοντας και τις network δραστηριότητες του ΟΤΕ. Η σταθερή τηλεφωνία θα παραμείνει στη μητρική του ΟΤΕ και θα είναι το κυριότερο αντικείμενο, ενώ όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες του ΟΤΕ προτείνεται να υπαχθούν σε μια τρίτη επιχειρησιακή μονάδα, η οποία θα λειτουργεί αυτόνομα αλλά δεν θα αποκοπεί από τον Όμιλο. Το σχέδιο Βουρλούμη

Στο μεταξύ, τραπεζικοί κύκλοι ανέφεραν χθες ότι ανακινείται εκ νέου το θέμα της εξαγοράς μετοχών της CosmΟΤΕ από τον ΟΤΕ. Πρόσθεταν μάλιστα ότι υπάρχουν ήδη οι πρώτες συζητήσεις με τους συμβούλους που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο εγχείρημα, αναφέροντας τα ονόματα των Εurobank και Rothcild. Σημειώνεται ότι σήμερα συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΤΕ με θέμα την αλλαγή του Καταστατικού και τη δυνατότητα έκδοσης προνομιούχων μετοχών.