ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ δέχθηκε χθες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη ο τραγουδιστής Νίνο- Στέφανος Ξυπολυτάς -, καθώς άγνωστοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει. Οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και φορούσαν κράνη πυροβόλησαν επτά φορές έχοντας ως στόχο τα λάστιχα του οχήματος και από την Αστυνομία εκτιμάται ότι η επίθεση έγινε για εκφοβισμό.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 4.20 τα ξημερώματα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μηχανιώνας, λίγο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος του 26χρονου τραγουδιστή σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής αεροδρομίου. Ο Νίνο ήταν στο αυτοκίνητο με τον 24χρονο αδελφό του, όταν τους πλησίασε η μοτοσυκλέτα και ο συνοδηγός πυροβόλησε, πιθανόν με Καλάσνικοφ.

Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν, ενώ ο αδελφός του τραγουδιστή σοκαρισμένος ακινητοποίησε το αυτοκίνητο. Όπως είπε ο Νίνο στην Ασφάλεια δεν μπορεί να υποπτευτεί κάποιον, καθώς δεν είχε δεχθεί απειλές. «Δεν είχα καμία ύποπτη ένδειξη», φαίνεται πως είπε στους αστυνομικούς. «Το μόνο που πρόλαβα να δω είναι η μηχανή και δύο άτομα με μαύρα μπουφάν». Από την πλευρά της Αστυνομίας όμως διερευνώνται όσοι είχαν επαφές το τελευταίο διάστημα με τον τραγουδιστή και αν υπήρχαν λόγοι αντεκδίκησης σε προσωπικές σχέσεις και αντιπαραθέσεις. Για προειδοποίηση

Η εκτίμηση που εξέφραζαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέλεξαν τους κάλυκες του όπλου από τη βάση της πίσω πόρτας του αυτοκινήτου, ήταν ότι οι δράστες δεν είχαν σε καμία περίπτωση ως στόχο τους επιβαίνοντες, αλλά πυροβόλησαν για να προειδοποιήσουν.

Πάντως δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να πρόκειται για υπόθεση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών για ζητήματα προστασίας, που δεν είχε ως στόχο τον ίδιο τον τραγουδιστή αλλά πρόσωπα που έχουν σχέση με τη νύχτα της Θεσσαλονίκης και κυκλοφορούν με παρόμοιο αυτοκίνητο. Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται και γι΄ αυτό έχουν κληθεί ιδιοκτήτες και υπάλληλοι νυχτερινών κέντρων της πόλης για να δώσουν πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση. Την έρευνα έχει αναλάβει το τμήμα δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.