Δεν αγοράζεις οικόπεδα, αλλά συναυλιακούς χώρους. Δεν χτίζεις σπίτια, αλλά σκηνή για live. Δεν χτίζεις ξενοδοχείο, αλλά ολοκληρώνεις τη σκηνή με προβολείς και γιγαντοοθόνη. Και δεν εισπράττεις ενοίκιο, αλλά κόβεις εισιτήρια.

Είναι η κλασική Monopoly στη ροκ εκδοχή της, και φέρει το όνομα μιας κλασικής ροκ μπάντας, των Queen. Στο παραπάνω βίντεο ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Μπράιαν Μέι, ανοίγει ένα από τα πρώτα κουτιά και μας παρουσιάζει αναλυτικά το παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου.

Παίζοντας Queen Monopoly μπορεί κανείς να ζήσει τις μεγάλες στιγμές της μπάντας, από την πρώτη μικρή συναυλία στο Imperial College το 1970 μέχρι την τελευταία τους με τον μακαρίτη Φρέντι Μέρκιουρι στο Knebworth Park το 1986. Ο ακριβότερος συναυλιακός χώρος είναι –ποιος άλλος; –το Γουέμπλεϊ!

Όσο για τα πιόνια, δεν είναι οι φιγούρες των μελών αλλά η αντικείμενα που σχετίζονται με τους ίδιους και τα τραγούδια τους: ένα σφυρί για το «Hammer to Fall», ένα ραδιόφωνο για το «Radio Ga Ga», ένα ρομπότ για το άλμπουμ «News of the world», μια ηλεκτρική σκούπα για το βιντεοκλίπ του «I want to break free», μία κοπέλα πάνω σε ποδήλατο για το «Bicycle race» (ή το «Fat Bottomed Girls», δεν μπορούμε να διακρίνουμε τη συγκεκριμένη ανατομική λεπτομέρεια) και η κιθάρα του Μπράιαν Μέι.

Ο τελευταίος δούλεψε επί ενάμιση χρόνο πάνω στο πρότζεκτ, στην επιλογή των χώρων, των φωτογραφιών, των καρτών και κάθε άλλης πτυχής του γνωστού επιτραπέζιου παιχνιδιού. Το οποίο είναι διαθέσιμο προς προπαραγγελία από την ιστοσελίδα των Queen, στην τιμή των 34,99 ευρώ.