Οι Σπέτσες είναι ο προορισμός για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές του τρεξίματος, της κολύμβησης και της ποδηλασίας το τριήμερο 6 με 8 Οκτωβρίου. Το Spetses Mini Marathon, έχοντας πια εδραιωθεί για τα καλά στο ετήσιο καλεντάρι του τριάθλου, επιστρέφει για έβδομη χρονιά. Με μότο #2winis2participate κι έχοντας ως προίκα τα 29 βραβεία που κέρδισε το Communication Lab, ο φορέας πραγματοποίησής του, ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο εντός των στίβων που θα στηθούν στο όμορφο νησί του Σαρωνικού όσο και εκτός, όπως το pasta party και η sunset yoga. Το νέο στοιχείο που προστίθεται στη φετινή διοργάνωση είναι μια εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν από το Apple Store και το Google Play, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν ζωντανά τις προσπάθειες των συμμετεχόντων, να ενημερώνονται για τις διαδρομές, το πρόγραμμα και όλα τα νέα σε ζωντανό χρόνο.

Οι καινοτομίες, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ, αλλά επεκτείνονται και σε δράσεις με περιβαλλοντικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό ενδιαφέρον. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που έπληξαν τις Σπέτσες, το Mini Marathon ξεκινάει στην εκστρατεία «Bring a Tree» με σκοπό την ανακούφιση των πληγεισών περιοχών του νησιού. Η διοργάνωση και η πρόεδρός της δρ Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη καλεί όλους τους συμμετέχοντες, αθλητές και μη, να προσφέρουν από ένα χαλέπιο πεύκο (ή να συμβάλουν μέσω της καταβολής του αντίστοιχου αντιτίμου) ούτως ώστε να γίνει η προγραμματισμένη αναδάσωση του νησιού μέσα στο 2018, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του Mini Marathon, ξεχωρίζει η διαδρομή τρεξίματος των 25 χλμ., που χαρακτηρίζεται ως πλήρης φυσιολατρικός γύρος του νησιού, με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών όπως οι Χριστόφορος Μερούσης, Ντενίζ Δημάκη, Αναστασία Καρακατσάνη και Κώστας Γκελαούζος. Δεν θα λείψουν και οι μικρότερες κούρσες των 5.000 και 10.000 μ. σαν γύρος στην πρωτεύουσα των Σπετσών μαζί με τις παιδικές διαδρομές 500 μέτρων. Ως προς την κολύμβηση, προβλέπονται ένας αγώνας 3.000 μ. από την Κόστα ώς τις Σπέτσες κι ένας 5.000 μ. που θ’ ακολουθήσει την πορεία Σπέτσες – Κόστα – Σπέτσες, όπου θα ξεχωρίσουν οι πρωταθλητές Γιάννης Δρυμωνάκος και Δημήτρης Κουλούρης. Mε βάση τις συμμετοχές, ο διάπλους των Σπετσών είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη. Ανικανοποίητοι δεν θα μείνουν οι μικροί κολυμβητές, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει κι έναν αγώνα 150 και 300 μέτρων για παιδιά 8-15 ετών. Τέλος, ειδικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει για ακόμα μια φορά το Spetses SUP event, όπου οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην όρθια σανιδοκωπηλασία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσω της σελίδας http://spetsesmarathon.com.