Σφοδρή επίθεση κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο, για την ασέβεια που έδειξε προς το πρόσωπο του Λούκα Μόντριτς να μην παραβρεθεί στη βράβευσή του ως κορυφαίου παίκτη του κόσμου, εξαπέλυσε ο κροατικός αλλά και ο ιταλικός Τύπος.

«Ο εγωισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μεγαλύτερος από την ποδοσφαιρική του κλάση. Πάντοτε θέλει να λένε «δεν υπάρχει καλύτερος από εμένα». Αλλά ναι, υπάρχει και είναι ένα παιδί από το Ζαντάρ που τον ξεπέρασε αυτή τη χρονιά», έγραψε η εφημερίδα «Sportske Novosti». Και πρόσθεσε: «Οταν ο Κριστιάνο δεν είναι ο καλύτερος δεν έρχεται στις απονομές των βραβείων, δεν είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει άλλον, ούτε να τον συγχαρεί».

Υστερα από μια δεκαετία κυριαρχίας των Ρονάλντο, Μέσι, στα βραβεία της FIFA ο Λούκα Μόντριτς κατάφερε να σπάσει αυτό το δίπολο. Κατά την απονομή του βραβείου The Best δεν παραβρέθηκαν τόσο ο Ρονάλντο όσο και ο Μέσι, γεγονός που σχολιάστηκε και από τον Μόντριτς.

«Τα γκολ είναι σημαντικά ειδικά από παίκτες όπως ο Ρονάλντο και ο Μέσι, που είναι εξωπραγματικοί. Ομως και οι άλλοι παίκτες πρέπει να αναγνωρίζονται όταν έχουν μια καλή χρονιά. Είμαι χαρούμενος που συνέβη με αυτόν τον τρόπο και ελπίζω να συμβεί στο μέλλον και με άλλους μέσους ή αμυντικούς», σχολίασε ο χαμηλών τόνων αρχηγός της Εθνικής Κροατίας.

Το κροατικό portal Index.hr έγραψε: «Ο Μόντριτς δεν έλαβε την αναγνώριση από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ο Πελέ και ο πραγματικός Ρονάλντο (ο Βραζιλιάνος) ήταν μεταξύ των πρώτων που τον συνεχάρησαν».

Αιχμηροί

Πιο αιχμηρή ήταν η αντίδραση των ιταλικών εφημερίδων, παρά το γεγονός ότι ο Ρονάλντο αγωνίζεται από φέτος στη Serie A και τη Γιουβέντους.

«Κανείς δεν ξεχωρίζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο πια: ο CR7 βλέπει το όνομά του να γίνεται περισσότερο ευάλωτο έξω από την προστατευτική φούσκα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ισως ήξερε πως δεν θα κερδίσει ή ίσως ήταν διαίσθηση. Δεν πήγε στο Λονδίνο γιατί δεν άντεχε στην ιδέα να είναι μόνο μία αφίσα», ήταν η ανάλυση της «Ρεπούμπλικα».

Και η «Στάμπα» συμπλήρωσε: «Υπάρχουν απουσίες που μετρούν περισσότερο από χίλιες ασίστ».

Ο ιταλός προπονητής Φάμπιο Καπέλο δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TVE για την απουσία των Ρονάλντο και Μέσι: «Πρόκειται για έλλειψη σεβασμού. Πρέπει να είσαι εδώ όταν νικάς αλλά και όταν χάνεις».

Σύμφωνα με τη FIFA τα δύο μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου «δυσφημούν το ποδόσφαιρο» με την απουσία τους.

«Δεν αντιλαμβάνονται πως αυτό που επηρεάζεται πρώτο είναι το άθλημα και μετά αυτοί».

Ο Λιονέλ Μέσι πάντως, ως αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής, ψήφισε για κορυφαίο τον Μόντριτς, ενώ έδωσε και έναν πόντο για τον τρίτο καλύτερο στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Ο Μόντριτς κέρδισε το βραβείο The Best αλλά ο καλύτερος δεν είναι εδώ», σχολίασε η «Μούντο Ντεπορτίβο». Και πρόσθεσε: «Ενα ποδοσφαιρικό γκαλά χωρίς τον Μέσι και τον Ρονάλντο ήταν σαν μια θεατρική παράσταση χωρίς τους κορυφαίους ηθοποιούς».  Η άλλη καταλανική εφημερίδα, «Σπορτ», ήταν απόλυτη στην άποψή της για το ποιος είναι ο κορυφαίος: «Ο καλύτερος είναι ο Μέσι, τέλος η ιστορία».

Τα λόμπι των κορυφαίων παικτών έχουν ήδη στρέψει τώρα τις προσπάθειές τους στη Χρυσή Μπάλα που θα απονεμηθεί στις 3 Δεκεμβρίου. Για αυτό το βραβείο οι εκλέκτορες είναι μόνο δημοσιογράφοι.