Στην ανάπαυλα και ενώ το ματς βρισκόταν ακόμη στην ισορροπία του 0-0, ήταν κατά την προσφιλή του τακτική ψύχραιμος και συγκεντρωμένος. Εκανε μερικές παρατηρήσεις για τον τρόπο της ανασταλτικής λειτουργίας και δη για κάποιες κακές τοποθετήσεις που θα μπορούσαν αν επαναληφθούν να δώσουν στον Πανιώνιο προοπτικές να απειλήσει στο transition, αλλά σε γενικές γραμμές δεν θέλησε επ’ ουδενί να ανεβάσει τους τόνους. Αντίθετα προσπάθησε να βάλει και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο δικό του μήκος κύματος.

«Πρέπει να έχουμε υπομονή. Ετσι είναι το πρωτάθλημα. Θέλει να μη σταματάς να προσπαθείς. Να ανταποκρίνεσαι σε όλες τις δυσκολίες. Αν έχουμε υπομονή θα έρθει και το γκολ και θα νικήσουμε» είπε ο Πέδρο Μαρτίνς στους Ερυθρόλευκους κλείνοντας την ομιλία του πριν από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στη Νέα Σμύρνη. Δευτερόλεπτα αργότερα στάθηκε στην πόρτα των αποδυτηρίων.

Χειραψία σε όλους

Οι ποδοσφαιριστές του σηκώθηκαν για να ξαναβγούν στο γήπεδο και εκείνος έμεινε εκεί για να δώσει το χέρι του στον καθένα ξεχωριστά. Μια εικόνα δυνατή για τους… αυτόπτες μάρτυρες. Εικόνα ομάδας. Της ομάδας που από το βράδυ της Δευτέρας είναι μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πια ένα μικρό προβάδισμα από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου. Στο +2 από τον ΠΑΟΚ που κατηφορίζει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την Κυριακή, στο +3 από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ που υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε κάτι παραπάνω από δέκα ημέρες (7/10).

H υπομονή είναι ένας από τους λόγους που οι Ερυθρόλευκοι πήραν κεφάλι στον μαραθώνιο. Δύο νίκες στη σειρά με το γκολ-χρυσάφι να έρχεται στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Θες και λίγη τύχη για να σου προκύψει εκεί το happy end. Θες όμως πρωτίστως να είσαι αφοσιωμένος ώς το τέλος στην προσπάθεια. O Ολυμπιακός έχει ώς τώρα εννέα γκολ στη Σούπερ Λίγκα σε αυτές τις τέσσερις σερί νίκες. Τα τέσσερα λοιπόν εξ αυτών έχουν έρθει από το 90′ και πέρα! Σχεδόν τα μισά! Δύο στο εύκολο βράδυ με τον ΠΑΣ όταν ο Φορτούνης (90′) και ο Μεριά (90’+2′) υπέγραψαν το τελικό 5-0. Δύο όμως και εκεί που η μπάλα έκαιγε και κρίνονταν βαθμοί νίκης. Ο Νάτχο με τον Αστέρα Τρίπολης (90’+2′) το 2-1, ο Χασάν προχθές στη Νέα Σμύρνη (90’+2′) το 1-0. Υπομονή έδειξε ο Ολυμπιακός και στην πρεμιέρα κόντρα στον Λεβαδειακό όταν μέσα από έναν καταιγισμό ευκαιριών βρήκε τελικά το μοναδικό του γκολ στο 66′ (Χριστοδουλόπουλος), στην Αγγλία και τη ρεβάνς με την Μπέρνλι όταν ο Ντανιέλ Ποντένσε πέτυχε το γκολ που κλείδωσε την πρόκριση στο 83′. Ακόμη και στο ματς της περασμένης Πέμπτης με την Μπέτις, και παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 74′. Με τους Ισπανούς δεν προέκυψε νίκη. Το σχέδιο όμως ήταν το ίδιο. Η υπομονή επίσης. Ενα στοιχείο που πλέον μοιάζει κομμάτι του χαρακτήρα της ομάδας.

Διάλειμμα με Κύπελλο

Και μιας και επιστρέψαμε εκεί που αρχίσαμε: Υπομονή σημαίνει να ξέρεις και τι ακολουθεί στην ατζέντα σου. Μπορεί χθες να υπήρχαν ουρές στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για ένα εισιτήριο για το ντέρμπι της Κυριακής, το πρόγραμμα όμως λέει Λεβαδειακός και το αυριανό πρώτο ματς για το Κύπελλο Ελλάδας. Μια αναμέτρηση που όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα αποκαλύψει πλέον και τα υπόλοιπα πρόσωπα του ρόστερ. Το ματς όπου αναμένεται να δούμε μάλιστα για πρώτη φορά σε δράση τον Γιάγια Τουρέ. Ο πορτογάλος προπονητής θα δώσει την ευκαιρία για πρώτη φορά και στους Ζοσέ Σα και Ματίας Ναουέλ, αλλά και στον Γκιγέρμε τον οποίο επίσης περιμένει με πολύ ενδιαφέρον να δει το ερυθρόλευκο κοινό. Στην εντεκάδα θα βρεθούν ακόμη ο Σισέ και ο Κούτρης που πέρσι ήταν από τους κορυφαίους της σεζόν. Κάπως έτσι λοιπόν αυτή η πρεμιέρα στο Κύπελλο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.