Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχει προκηρυχθεί για σήμερα αποτελούσε την D-day για τα χρήματα που θα εμφάνιζε ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Αυτό, τουλάχιστον, διέρρεε όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο από την πλευρά του Αλαφούζου όσο και από αυτή του ταϊλανδού επιχειρηματία, ωστόσο τις τελευταίες μέρες το τοπίο έγινε και πάλι θολό και ομιχλώδες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη σημερινή Γενική Συνέλευση δεν θα υπάρξει τελικά εκπρόσωπος της Pan Asia. Εξέλιξη που μπορεί επί της ουσίας να μην αλλάζει πολλά πράγματα, αφού έτσι κι αλλιώς ο Πιεμπονγκσάντ δεν σκόπευε να βάλει άμεσα χρήματα, αλλά αναπτύσσει σενάρια με αρνητική οσμή στην όλη υπόθεση.

Σενάρια που αφορούν τον ίδιο τον Παϊρότζ και αγγίζουν τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Βίκτωρα Ρέστη, άμεσο συνεργάτη του Ταϊλανδού και ανθρώπου με μεγάλη συμμετοχή έως τώρα στις συζητήσεις για το deal των δύο πλευρών. Κυκλοφόρησε χθες το σενάριο που ήθελε τους Ρέστη και Αλαφούζο να έχουν διάσταση απόψεων όσον αφορά το ύψος των χρεών της εταιρείας και ποιος θα τα αναλάβει.

Σενάρια

Επιπλέον, εδώ και μερικές μέρες υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Πιεμπονγκσάντ να κάνει δεύτερες σκέψεις για την επένδυσή του. Κάτι, ωστόσο, που δεν επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του ταϊλανδού broker, το οποίο επιμένει να υποστηρίζει πως όλα θα προχωρήσουν από την επόμενη εβδομάδα, με εισροή χρημάτων και την έλευση του ίδιου του Παϊρότζ στην Αθήνα. Επειδή, ωστόσο, το θέμα… σέρνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα, υπάρχει επιφυλακτικότητα και ανησυχία.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση, πάντως, θα υπάρξει απαρτία, καθώς θα βρίσκεται και εκπρόσωπος του Γιάννη Αλαφούζου. Κάτι που σημαίνει πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ θα προκηρυχθεί και από κει και πέρα τα πράγματα θα είναι απλά: αν ο Παϊρότζ έχει και βάλει τα χρήματα, θα κάνει την ΠΑΕ δική του. Είτε τα βάλει τώρα, είτε την επόμενη εβδομάδα, είτε μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Σε διαφορετική περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στον Γιάννη Αλαφούζο και θα αποφασίσει εκείνος κατά πόσο θα τη χρηματοδοτήσει και τι θα κάνει στο μέλλον.

Χαμόγελα για Μακέντα

Ο Φεντερίκο Μακέντα σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο φιλικό με την ομάδα Νέων, ο Γιώργος Δώνης τον βλέπει μέρα με την ημέρα να εμφανίζεται όλο και πιο έτοιμος και οι πιθανότητες να τον δούμε στην αποστολή του κυριακάτικου αγώνα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό είναι υπέρ του. Ο Ιταλός δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος και ανυπομονεί να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης προκειμένου να μπει στο γήπεδο και να αγωνιστεί.

Για την αρχική ενδεκάδα, πάντως, δεν υπολογίζεται ακόμα, με τον Δώνη να περιμένει σήμερα να δει την κατάσταση του Αργύρη Καμπετσή. Αν ο νεαρός είναι έτοιμος, τότε πιθανότατα θα είναι και πάλι αυτός που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Σήμερα θα φανεί οριστικά και αν ο Δώνης θα έχει στη διάθεσή του τον Εργκους Κάτσε, ωστόσο δεν αποκλείεται έτσι κι αλλιώς να αλλάξει και πάλι το σχήμα σε σχέση με αυτό που είδαμε στη Λάρισα. Να επαναφέρει, δηλαδή, τον Πούγγουρα στην αρχική ενδεκάδα και να αγωνιστεί και πάλι με τρεις πίσω. Κάτι που θα φανεί οριστικά στη σημερινή προπόνηση και τη δοκιμή που θα κάνει σε αυτή.

Μία εβδομάδα θα μείνει εκτός προγράμματος ο Κώστας Αποστολάκης έπειτα από ένα πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε στο χθεσινό φιλικό με την Κ19.

Αυξημένη ζήτηση για εισιτήρια

Την ώρα που τα εισιτήρια διαρκείας ξεπέρασαν τις 3.500 πωλήσεις και στον Παναθηναϊκό ελπίζουν να πιάσουν το νούμερο των 5.000, οι εκτιμήσεις για το ματς της Κυριακής με τον Λεβαδειακό κάνουν λόγο για περίπου 20.000 κόσμο, μιας και χθες η προπώληση πήγε εξαιρετικά.