Με θυμηδία υποδέχτηκαν στην Κεντροαριστερά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού. «Ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται πως είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας. Απεδείχθη όμως ένας αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας, με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα και τους Ελληνες» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν ξεχνά «ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που μας οδήγησαν τα Μνημόνια». Στον αντίποδα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θέλησε να του θυμίσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του: «Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν ξεχνούν τις διχαστικές και τις πελατειακές λογικές, τον καθεστωτισμό, τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τον κυνισμό και την απανθρωπιά» σχολίασε, κατηγορώντας τον Τσίπρα ότι επιδόθηκε «σε κήρυγμα μίσους και διχασμού». Ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας ορθά κινήθηκε σήμερα στον αγαπημένο χώρο του, αυτόν  της μυθολογίας. Δεν μπορεί άλλωστε να περάσει στην εποχή της Ιστορίας επανερχόμενος στις απλουστεύσεις και τα στερεότυπα της αρχικής και αρχαϊκής ρητορικής του 2010-2015».

ΠΟΤΑΜΙ. Η πολιτική της κυβέρνησης το 2015 και το κόστος για τη χώρα δεν έμεινε ασχολίαστη και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Νέα αρχή και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πράγματα ασύμβατα» ανέφερε στην ανακοίνωσή του Το Ποτάμι επισημαίνοντας πως «το κομματικό κράτος, η διαφθορά, οι ανισότητες που καλλιέργησαν κατ’ εποχές όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν από τη Μεταπολίτευση και μετά δεν μειώνουν στο ελάχιστο τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

ΚΚΕ. «Ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν είναι «Λωτοφάγοι» και δεν θα ταχθούν ούτε με τη Σκύλλα ούτε με τη Χάρυβδη» ανέφερει ο Περισσός. «Ας επιλέξει ο κ. Τσίπρας με ποιο από τα δύο τέρατα θέλει να παραλληλίσει την κυβέρνησή του».