Τη διαβεβαίωση ότι ούτε το ομολογιακό δάνειο των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων αλλά ούτε και τα μετατρέψιμα ομόλογα αξίας 249,5 εκατ. ευρώ έχουν γίνει απαιτητά από τους δικαιούχους τους έδωσε με επιστολή της χθες προς τις χρηματιστηριακές Αρχές η διοίκηση της εταιρείας Folli Follie, έπειτα από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αναφορικά με το γερμανικό ομόλογο Schuldschein, ύψους 20 εκατ. ευρώ, το οποίο κατέπεσε και έγινε απαιτητό από τους πιστωτές της εταιρείας, τόνισε ότι δεν οφειλόταν σε παραβίαση υποχρέωσης πληρωμής του.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της FFG η προσωρινή διαταγή την οποία πήρε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την 20ή Ιουλίου 2018 κατόπιν αιτήματός της για τη λήψη προληπτικών μέτρων δεν εμποδίζει την εταιρεία ως εγγυήτρια των ομολόγων να εξοφλεί υποχρεώσεις της όταν καθίστανται πληρωτέες, ούτε επιφέρει δικαστικό τερματισμό υφισταμένων συμβάσεων, αντίθετα η ισχύς της προσωρινής διαταγής εμποδίζει εξασφαλισμένους πιστωτές από την επιβολή μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης ή αναγκαστικής εκτέλεσης. To γεγονός ότι οι πιστωτές δεν μπορούν να λάβουν τα εν λόγω μέτρα για να εξαναγκάσουν την πληρωμή των απαιτήσεών τους, σημειώνει η διοίκηση της FF ότι μπορεί να θεωρηθεί πως αποτελεί moratorium που επηρεάζει όλες τις οφειλές της εταιρείας η οποία είναι και η εγγυήτρια των εν λόγω ομολόγων.

Αναφορικά με την καταγγελία του Schuldschein, ύψους 20 εκατ. ευρώ, επισημαίνει ότι οι λόγοι που επικαλέσθηκε κάτοχος του Schuldschein για την καταγγελία και την κατάπτωση της εταιρικής εγγύησης της FF ήταν η μη υποβολή Πιστοποιητικού Συμμόρφωσης βεβαιωμένου από τους ελεγκτές της, καθώς οι ελεγκτές της FF είχαν αποσύρει το πιστοποιητικό ελέγχου, είχε υποβληθεί αίτηση προληπτικών μέτρων, καθώς και το ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επιβάλει πρόστιμα στην εταιρεία και διευθυντικά της στελέχη και βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Η διοίκηση της FFG προχώρησε σε ενημέρωση των επενδυτών και των ομολογιούχων της και σημειώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν κηρυχθεί πρόωρα ληξιπρόθεσμα ούτε τα μετατρέψιμα ομόλογα ούτε τα ομόλογα σε ελβετικό φράγκο, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για την έναρξη διαλόγου με τους πιστωτές της προκειμένου να συμφωνηθεί αναστολή ενεργειών. Η διαδικασία συναινετικής συνεργασίας προβλέπεται να επεκταθεί σύντομα και στους λοιπούς χρηματοοικονομικούς πιστωτές, μεταξύ των οποίων είναι και ελληνικές και αλλοδαπές πιστώτριες τράπεζες, με στόχο την εξεύρεση, το συντομότερο δυνατόν, βιώσιμης λύσης για την εταιρεία, τους πιστωτές, τους προμηθευτές, τους μετόχους, αλλά και το προσωπικό της.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία FFGN έχει ανακοινώσει για τις 10 Σεπτεμβρίου Τακτική Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας οι μέτοχοι μεταξύ άλλων θα κληθούν να εγκρίνουν τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2017.