Υστερα από δώδεκα χρόνια στα ηνία μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες αναψυκτικών στον κόσμο, της PepsiCo, η Iντρα Νούρι εγκαταλείπει πλέον τη θέση αυτή, καθώς ολοκληρώνεται η θητεία της. Στο διάστημα αυτό βρέθηκε ψηλά στη λίστα των ισχυρότερων γυναικών σε όλο τον κόσμο και άφησε τη σφραγίδα της στην εταιρεία αφού θέλησε να ανταποκριθεί στην αλλαγή των συνηθειών πολλών καταναλωτών, από τα αναψυκτικά με πολλή ζάχαρη σε πιο υγιεινά προϊόντα. Επίσης κατάφερε κατά τη διάρκεια της θητείας της να επεκτείνει σημαντικά τις δραστηριότητες της εταιρείας της και να αυξήσει τις πωλήσεις σε αναδυόμενες οικονομίες.

Θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μέχρι τον Οκτώβριο και στη συνέχεια θα παραδώσει τα σκήπτρα στον Ραμπόν Λαγκουάρτα. Ο Λαγκουάρτα έχει εργαστεί για 22 συναπτά έτη στην PersiCo και έχει επιβλέψει μεταξύ άλλων τη μεγάλη επέκταση της εταιρείας στην αφρικανική ήπειρο.

Οι προκλήσεις για αυτόν θα είναι μεγάλες μετά την επιτυχημένη πορεία της Νούρι. Η ινδικής καταγωγής Νούρι ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες ασιατικής καταγωγής που βρέθηκαν στα ηνία πολυεθνικής. Κατά τη διάρκεια της θητείας της τα ετήσια έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 80% ξεπερνώντας τα 63 δισ. δολάρια, παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό της μεγάλης της αντιπάλου, της Coca-Cola.

Η 62χρονη Νούρι εργάζεται στην PepsiCo εδώ και 24 χρόνια. Από αυτά, τα 12 χρόνια βρίσκεται στη θέση του αφεντικού της εταιρείας. Οπως είπε η ίδια, «μεγαλώνοντας στην Ινδία δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έχω την ευκαιρία να ηγηθώ μιας τόσο μεγάλης εταιρείας». Η Νούρι, η οποία λέγεται ότι συνηθίζει να ξενικά τη μέρα της στις 4 το πρωί, γεννήθηκε στο Τσενάι της Ινδίας και έφυγε από τη χώρα σε ηλικία 23 ετών για να σπουδάσει στο Γέιλ. Εκεί πήρε πτυχίο στη διοίκηση δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια εργάστηκε για λογαριασμό της Boston Consulting και στη συνέχεια στη Motorola, όπου και έγινε διευθύντρια χάραξης στρατηγικής. Στην PepsiCo μεταπήδησε το 1994. «Παρά το γεγονός ότι είμαι μια κόρη της Ινδίας, είμαι αμερικανίδα επιχειρηματίας», είπε πει κάποτε σύμφωνα με την «Guardian». Μετά την αποχώρησή της από την εταιρεία σχεδιάζει να πάει για διακοπές μέχρι να αποφασίσει την επόμενη κίνησή της. Πλέον με την αποχώρησή της ο αριθμός των γυναικών που κατέχουν τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στις εταιρείες του δείκτη S&P 500 μειώνεται σε 23 σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ο 54χρονος Λαγκουάρτα ήταν υποψήφιος από πέρυσι για να αντικαταστήσει τη Νούρι καθώς είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου της εταιρείας. Θα είναι μόλις ο πέμπτος διευθύνων σύμβουλος στην 53χρονη ιστορία της PepsiCo. Εχει γεννηθεί στη Βαρκελώνη και πριν να πάει στην PepsiCo είχε διατελέσει στέλεχος της εταιρείας παραγωγής γλειφιτζουριών Chupa Chups.