Εκεί που κάποτε ήταν ο Σταύλος (Ηρακλειδών 10, Θησείο), το θρυλικό ροκ μπαρ που στεγαζόταν σε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ιστορικά κτήρια της Αθήνας, σήμερα έχει εγκατασταθεί το Root Art Space, ένας υπέροχος καινούργιος πολυχώρος ο οποίος περιλαμβάνει εστιατόριο και bar, χώρους καλλιτεχνικών εκθέσεων και προβολής ταινιών, μαγαζί με βινύλια και κελάρι με κρασιά. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν εδώ εγκαινιάζονται οι δράσεις του με δύο εκδηλώσεις – κλειδιά για τα ελληνικά γαστρονομικά δεδομένα. Την Πέμπτη, 26/03, στις 2 το μεσημέρι θα παρουσιαστούν επίσημα τα 3 cents, τα πρώτα ελληνικά premium αναψυκτικά ενώ την Τρίτη, 31/03 θα πραγματοποιηθεί ένα πεντάωρο masterclass με θέμα το foodpairing.

Βεβαίως, θα είμαστε εκεί.

1. 3 cents

Ο μπαρτέντερ του Dos Agaves Γιώργος Μπάγκος και συνεργάτης του Bitterbooze.com σε συνεργασία με τους μπαρτέντερ Γιώργο Τσιρίκο (360 bar), Δημήτρη Νταφόπουλο (The Clumsies) και τον Βασίλη Καλαϊτζή από την εταιρεία Granikal, αποφάσισαν να φτιάξουν τα 3 cents, τα πρώτα ελληνικά premium αναψυκτικά, φτιαγμένα 100% στην Ελλάδα και από ελληνικές πρώτες ύλες. Το τόνικ, η ginger beer, η γκρέιπφρουτ σόδα, η απλή σόδα και το τόνικ λεμόνι είναι τα πέντε προϊόντα χωρίς γλουτένη που κυκλοφόρησαν και που περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και πολύ λιγότερη ζάχαρη από τα αντίστοιχα της αγοράς.

Χαιρετίζουμε την κίνηση!

Two Cents Plain : στην ουσία είναι μια premium σόδα, η οποία αναδεικνύει τα αρώματα των αποσταγμάτων. Αν τη θέλετε σκέτη, μπορείτε να προσθέσετε μια φέτα λεμόνι ή μια φέτα αγγουριού και πολύ πάγο για έξτρα γεύση.

Pink Grapefruit Soda : η σόδα αυτή παρασκευάζεται με την προσθήκη φυσικού ροζ γκρέιπφρουτ στο ανθρακούχο νερό. Είναι ένα φανταστικό αναψυκτικό, αρωματικό και με ιδανική οξύτητα.

Tonic Water : το τόνικ παρασκευάζεται με φυσική κινίνη και δεν περιέχει άλλα αρώματα εκτός από αυτό του λεμονιού, για να ισορροπήσει την τραχύτητα της φυσικής κινίνης. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον κάθε bartender να

επιλέξει τη δική του γαρνιτούρα, η οποία θα συνοδεύει το gin του, χωρίς το τόνικ να επισκιάζει το απόσταγμα.

Lemon Tonic : Η προσθήκη χυμού λεμονιού στο τόνικ είναι πολύ συχνή και πολύ ταιριαστή. Τα ελληνικά λεμόνια είναι υπέροχα και πολύ αρωματικά. Το Lemon Tonic συνδυάζει 3 διαφορετικά εσπεριδοειδή (κίτρινο λεμόνι, μοσχολέμονο -λάιμ- και νεράντζι) με φυσική κινίνη, σε μια υπέροχη και πολυδιάστατη σόδα. Ιδανική για long drinks και cocktails.

Ginger Beer : τα αρώματα του φυσικού τζίντζερ σε συνδυασμό με το ανθρακούχο νερό προσφέρουν ένα απολαυστικό αναψυκτικό για long drinks, punches, cocktails και είναι μια υπέροχη πρόταση από μόνο του για όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.

2. FoodpairingR

Είναι μόδα το food pairing στην Ελλάδα; Όχι -ό,τι κι αν λέγεται ή γράφεται- αλλά θέλει να γίνει. Κι αυτό γιατί κάποιοι άρχισαν να παίρνουν είδηση ότι πίσω από την εμπειρία της γεύσης μας υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση. Το FoodpairingR είναι μια επιστημονικά βασισμένη μέθοδος, που συνδέει συστατικά μεταξύ τους, βάσει των αρωματικών ενώσεών τους. Ακόμα περισσότερο από το φαγητό, το άρωμα είναι το κλειδί για τα κοκτέιλ και τα ποτά. Η πλατφόρμα του FoodpairingR (Foodpairing.com) χρησιμοποιείται από μπαρτέντερ, σεφ, ζαχαροπλάστες και οινοχόους από όλο τον κόσμο για να ανακαλύψουν ενδιαφέροντες συνδυασμούς γεύσεων, άγνωστα βότανα, μπαχαρικά, δένδρα και φυτά και να δημιουργήσουν συναρπαστικά πιάτα και κοκτέιλ.

Η ομάδα του Bitterbooze, λοιπόν, σε συνεργασία με το Metaxa, παρουσιάζει στις 31 Μαρτίου και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το FoodpairingR, ένα συναρπαστικό σεμινάριο επιστημονικού επιπέδου που βασίζεται στη μεσογειακή γεύση. Το πεντάωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, στον νέο χώρο του Root Art Space, στο Θησείο από τον επίσημο, επιστημονικό συνεργάτη τους στην Ισπανία, Gegam Kazarian.

Ο αρμένιος Γκεγκάμ Καζαριάν -διεθνώς αναγνωρισμένος μπαρτέντερ- ασχολείται με την συνολική εμπειρία που προσφέρουν τα ποτά αλλά και ο ίδιος στους καλεσμένους του. Έδρα του έχει την ισπανική πόλη Αλικάντε και τα συστατικά της Μεσογείου, αποτελούσαν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι των δημιουργιών του. Επίσημος εκπαιδευτής του FoodpairingR, με πτυχίο βιολογίας στις αποσκευές του, θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες σε μία μεσογειακή εμπειρία γεύσεων, όπως αυτά θα αποτυπωθούν σε μοναδικά κοκτέιλ και φαγητά που θα παρουσιαστούν.

Το σεμινάριο ουσιαστικά θα εγκαινιάσει τις δράσεις του Root Art Space όσο αφορά στη γεύση, οι οποίες θα κορυφωθούν με το μεγάλο Φεστιβάλ Γεύσης μέσα στο Μάιο, λεπτομέρειες για το οποίο θα ακολουθήσουν σύντομα όπως και για το BitterBooze, που κι αυτό με τη σειρά του εγκαινιάζει μία ευρύτερη συνεργασία με την ομάδα του Alchemists’ Flavour Festival.

H ατζέντα του σεμιναρίου είναι η εξής:

Τι είναι το FoodpairingR; Το κοινό θα λάβει ιδέες σχετικά με την ιστορία, την επιστήμη και τις μαγειρικές επιρροές του FoodpairingR και θα μάθει για τη σημασία του αρώματος στο συνδυασμό γεύσεων, στην επεξεργασία φαγητών και ποτών και στη δημιουργία συνταγών. (Περιλαμβάνει τεστ, δειγματισμό αρωμάτων, κτλ)

Αναφορά στα αρωματικά προφίλ συγκεκριμένων υλικών, αποσταγμάτων και συστατικών που αφορούν το μεσογειακό γευστικό προφίλ.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το FoodpairingR στη δουλειά σου. Εισαγωγή στο εργαλείο του FoodpairingR.

Παρασκευή και παρουσίαση κοκτέιλ με τη λογική του FoodpairingR, καθώς και μοναδικών barfood που θα συνδυάζονται με τα κοκτέιλ.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει lunch break, που θα βασίζεται στην διατροφή Paleo, κάτι που το Root Art Space πρεσβεύει μέσα από το καθημερινό του μενού.

Το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου είναι 80 ευρώ + ΦΠΑ*. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν και μια Expert συνδρομή στο foodpairing.com για ένα μήνα.

Ώρα προσέλευσης: 11:30 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email: yiannis@bitterbooze.com

*Το κόστος προκαταβάλλεται κατά τη δήλωση συμμετοχής.