Στα βουνά της Αρκαδίας άρχισε να φυσάει ευρωπαϊκός αέρας. Ο Αστέρας Τρίπολης, που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια τον σεβασμό στον ελληνικό χώρο, κατάφερε με την εξαιρετική του πορεία στο Europa League, να κερδίσει και την εκτίμηση της Ευρώπης.

Μία ομάδα που δεν είχε συνηθίσει να αγωνίζεται σε αυτούς τους ρυθμούς, με διπλά παιχνίδια κάθε δεκαπέντε ημέρες, έθεσε ως στόχο την υπέρβαση και το πέτυχε.

Μάλιστα, ξεπέρασε και τις προσδοκίες των φίλων του, καθώς κανένας σχεδόν δεν περίμενε ότι η ομάδα θα έφτανε στους ομίλους της διοργάνωσης. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο -έως τώρα- απολογισμός (μία αγωνιστική πριν από το τέλος), είναι μία νίκη, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Κι οι δύο ήττες ήταν από την Τότεναμ.

Ο Στάικος Βεργέτης, είναι στον πάγκο του Αστέρα, κάτι περισσότερο από ένα χρόνο. Εχει πετύχει όμως να εμφυσήσει στους παίκτες τη φιλοσοφία του. Παράλληλα, κατάφερε να διαχειριστεί σωστά μία ομάδα που άρχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην καρδιά του καλοκαιριού και πέρασε τρεις προκριματικούς γύρους στο Europa League, μέχρι να φτάσει στους ομίλους.

Ο αντίπαλος ήταν πάντα σωστά διαβασμένος. Κάθε κίνηση της ομάδας, μελετημένη. Το πλάνο, ζητούσε πάντα σωστή αμυντική λειτουργία, συνοχή ώστε να μην υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για τον αντίπαλο και κόντρα σε κάθε ευκαιρία. Το ποδόσφαιρο είναι απλό, άσχετα αν κάποιοι προσπαθούν να το κάνουν σύνθετο.

Ο Βεργέτης παίρνει υψηλό βαθμό και στην επιλογή των ξένων παικτών. Παράδειγμα: Ο αργεντινός Πάμπλο Ντε Μπλάσις ήταν ο ιθύνων νους τα τελευταία δύο χρόνια. Η γερμανική Μάιντς, έδωσε δύο εκατ ευρω για να τον αποκτήσει και το ρόλο του έχει αναλάβει με την ίδια επιτυχία, ο Μάρτιν Ρόλε.

Το ελληνικό στοιχείο της ομάδας επικεντρώνεται σε αρκετά ταλέντα. Ενδεικτικά: Ο αμυντικός μέσος ,Δημήτρης Κουρμπέλης, έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται μία θέση στην εθνική των επόμενων χρόνων, ενώ εξαιρετικές συστατικές επιστολές έχει και ο 19χρονος αμυντικός, Γιώργος Κυριακόπουλος. Γενικά, τα τελευταία χρόνια η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Αστέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική και αυτό φαίνεται με την παρουσία των ομάδων Κ-15, Κ-17, Κ19 στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία ομάδα υγιής οικονομικά, νοικοκυρεμένη, που αξίζει τον σεβασμό όλων σε ένα ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη που μοιάζει να έχει φθαρεί από το χρόνο.