Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς εύκολα να παίξεις με τον χρόνο. Χρειάζεται συγκέντρωση και πείσμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Λίγο να χαλαρώσεις… καίγεσαι.

Αυτή η Λιλ, για παράδειγμα, δεν λέει να σηκώσει κεφάλι στο γαλλικό πρωτάθλημα. Κόντρα στην Γκιγκάμπ στο Πιερ Μορουά έδινε μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Προηγήθηκε 2-0 και όλα έδειχναν πως θα έφτανε στην πρώτη της νίκη έπειτα από δέκα αγώνες. Κι όμως… Ενα αυτογκόλ του Αλόνσο στο 90′ και ένα ακόμα γκολ από τον Μπριάν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, και οι τρεις βαθμοί έγιναν ένας.

Κόντρα στο Αννόβερο η Στουτγάρδη ήθελε να επιστρέψει στις νίκες και να πλησιάσει στις θέσεις που οδηγούν σε ευρωπαϊκή συμμετοχή. Προηγήθηκε στις αρχές του β’ μέρους και διατηρούσε το προβάδισμα έως τις καθυστερήσεις. Στο πρώτο λεπτό ήρθε ο Φίλκρουγκ να κάνει τη ζημιά: 1-1 και η Ευρώπη μοιάζει με όνειρο!

Οταν στο 60′ η Σαουθάμπτον προηγήθηκε 2-0, όλα έδειχναν ότι θα έριχνε στο κανναβάτσο την Τσέλσι. Ολα άλλαξαν όταν μπήκε στο ματς ο Ολιβιέ Ζιρού. Ο γάλλος επιθετικός πάτησε χορτάρι στο 61′ και πέτυχε δύο από τα τρία γκολ της Τσέλσι που χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά για να κάνει την ανατροπή.

Ενα ακόμα πάρτι χάλασε στο Σάντσεθ Πιθχουάν. Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε 2-0 της Σεβίλλης, αλλά στα τελευταία 15′ η ομάδα της Ανδαλουσίας έβγαλε αντίδραση. Νολίτο, Ενζονζί και 2-2.