Η ΑΕΚ άφησε στη Λάρισα δύο βαθμούς τεράστιας σημασίας. Η Ενωση έχει μπροστά της ένα πρόγραμμα-φωτιά, το οποίο περιλαμβάνει και το ντέρμπι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Στο οποίο θα πάει πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Απέναντι στην ΑΕΛ η νίκη ήταν επιτακτικής σημασίας για το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο η Ενωση με την εικόνα της στο γήπεδο δεν έδειξε να έχει αντιληφθεί το παραπάνω. Πλάνο για να διασπαστεί η καλά οργανωμένη άμυνα της Λάρισας δεν υπήρχε, με την ΑΕΚ να επιτίθεται μόνο με σέντρες που δεν έβρισκαν στόχο. Ενώ παρουσίασε αδυναμίες και στις στημένες φάσεις, που στο ματς του AEL FC Arena ήταν πολλές. Οι επιλογές του Χιμένεθ δεν βγήκαν, με βασικότερο λάθος του ισπανού τεχνικού το δίδυμο των Μπακάκη – Μπακασέτα αριστερά. Αφού ούτε ο πρώτος είναι αριστερό μπακ, ούτε ο δεύτερος εξτρέμ.

Μιας και είπαμε για εξτρέμ, πάντως, το κενό που υπάρχει στα άκρα της ΑΕΚ είναι τεράστιο και πλέον δεν… κρύβεται. Πέραν του Χριστοδουλόπουλου, η Ενωση δεν διαθέτει άλλον κλασικό εξτρέμ στο ρόστερ της και η ανάγκη ενίσχυσης εκεί είναι μεγάλη. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στη Λάρισα. Ο χρόνος για να γίνει μία επιπλέον προσθήκη υπάρχει. Το ζήτημα είναι αν θα υπάρξει απόφαση. Μιας και τουλάχιστον πριν από το σαββατιάτικο παιχνίδι, οι πληροφορίες ήθελαν την ΑΕΚ να μένει στις προσθήκες των Μασούντ και Μοράν για τον Ιανουάριο.