Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα γενικώς δεν προσφέρεται μιας και ως γνωστόν «εδώ έχει πάντα ήλιο». Εστω ήλιο με… δόντια όπως ο χθεσινός, στην τελευταία αγωνιστική Κυριακή του 2017. Μοιάζει λιγάκι παράξενο, λοιπόν, να κουβεντιάζουμε για τον «πρωταθλητή χειμώνα» της Σούπερ Λιγκ.

Εχει σημασία αυτός ο «προσχηματικός» τίτλος –όγδοος συνεχόμενος –για τον Ολυμπιακό; Οχι, αν μείνει κάποιος σε μια τυπική ανάγνωση. Ναι, αν συνυπολογίσει όλα τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα, πως οι Ερυθρόλευκοι μιμήθηκαν τη δράση του «χειμώνα» και την «άνοιξη» τις επτά προηγούμενες φορές. Κατ’ επέκταση πως η στατιστική επιμένει πως σε δείγμα 38 χρόνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τις 32 όποιος ήταν πρώτος στα μισά του δρόμου, έκοψε και το νήμα.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως οι λόγοι για να πάρει κάποιος στα σοβαρά τον τίτλο του «χειμώνα» είναι και βαθύτεροι. Η χθεσινή δήλωση του διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά πως «το άτυπο πρωτάθλημα χειμώνα αφιερώνεται στα μέλη της κυβέρνησης, που δημόσια καταφέρονται κατά του Ολυμπιακού και χρίζουν άλλους πρωταθλητές» δεν είναι συνηθισμένη. Ούτε η αφιέρωση «σε αυτούς που μας πολεμούν με λύσσα». Είναι όμως χαρακτηριστική για το πώς νιώθουν οι Ερυθρόλευκοι με όσα συμβαίνουν φέτος, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Χθες, τους ακυρώθηκε ένα καθαρό γκολ (73′) που θα κλείδωνε το τρίποντο της νίκης. Ηταν το τρίτο-τέταρτο εξόφθαλμο σε βάρος τους λάθος στον πρώτο γύρο. Το Σάββατο ένα αντίστοιχο καθαρό γκολ ακυρώθηκε στον Πλατανιά, στην αναμέτρηση με τον δεύτερο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ. Μην χαλάμε τις καρδιές μας όμως τέτοιες μέρες. Χριστούγεννα έρχονται!