Συνέβη στην Αγγλία και καλό είναι να το δούμε: ο επιθετικός της Εβερτον Ουμάρ Νιάσε (από τη Σενεγάλη), σε πρόσφατο ματς της Πρέμιερ Λιγκ κέρδισε πέναλτι με βουτιά που ξεγέλασε τον διαιτητή. Ποια ήταν η συνέχεια; Οι αγγλικές ποδοσφαιρικές Αρχές τιμώρησαν με ποινή δύο αγωνιστικών τον παίκτη για την ενέργειά του αυτή και είναι ξεκάθαρο πως ορισμένοι θα το σκεφθούν καλά να προχωρήσουν σε ανάλογη κίνηση. Γιατί πολύ απλά κάποιος βλέπει και υπάρχουν συνέπειες. Ισως κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβεί και στα μέρη μας, αν οι υπεύθυνοι έχουν διάθεση να το εξετάσουν και να στείλουν το μήνυμα ότι οι βουτιές δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές στο διηνεκές.

Πανιώνιος

Κάποια κενά στο ρόστερ έχουν χτυπήσει καμπανάκι στους αρμόδιους και ίσως αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος που παρατηρείται κινητοποίηση στο μεταγραφικό κομμάτι. Λέγεται, λοιπόν, ότι στους στόχους είναι ο Φανόλ Παρντεντάι, χαφ ηλικίας 26 ετών από το Κόσοβο. Ανασταλτικός παίζει, δοκιμάζεται, έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στη Γερμανία και ίσως αποτελέσει την πρώτη χειμερινή αγορά στη Νέα Σμύρνη.

Προσφορά

Ο Γιώργος Πρίντεζης (που είχε χάσει τον πατέρα του από καρκίνο), αλλά και ο Βασίλης Σπανούλης, δημοσιοποίησαν το πόσο περήφανοι νιώθουν για τη δωρεά ενός γραμμικού επιταχυντή για ακτινοθεραπείες στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας, δωρεά που έκαναν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στη μνήμη της συζύγου του Γιώργου Αγγελόπουλου, Ιωάννας. «Οσοι έχουν περάσει από τη συγκεκριμένη διαδικασία γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι αυτή η κίνηση! Τεράστια συνεισφορά. Περήφανος» έγραψε χαρακτηριστικά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Πρίντεζης.

Κολωνάκι

Χρόνια είχε να εμφανιστεί στη Βαλαωρίτου ο Αλέξης Κούγιας. Αν δεν λαθεύουμε, από την εποχή που πήγε ο Αναστό στον ΠΑΣ. Το μάτι της στήλης τον εντόπισε χθες στο γνωστό στέκι Jimmy’s, κοντά στον πάλαι ποτέ αθλητικό δικαστή Γιώργο Παπαϊωάννου, τον Δημήτρη Σμυρνάκη της ΕΕΑ, αλλά και τον καθηγητή διαιτησίας και τηλεκριτικό Περικλή Βασιλάκη. Το ενδιαφέρον είναι πως ο πρόεδρος της ΑΕΛ υποσχέθηκε ότι θα κάνει νέα παρουσία σύντομα. Θα τον έπεισαν οι αναλύσεις του Περικλή, μάλλον…

Παραίτηση

Ουδείς το περίμενε και προφανώς δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Ο Αγγελος Ποστέκογλου, λίγες ημέρες μετά την πρόκριση των Καγκουρό στα τελικά του Μουντιάλ, παραιτήθηκε! «Ηρθε η ώρα να καταθέσει ενέργεια κάποιος άλλος», υποστήριξε, αλλά το μυστήριο για την αποχώρηση του ομογενούς τεχνικού δεν λύθηκε. Ετσι εύκολα αφήνει κάποιος το πάρτι του Παγκοσμίου Κυπέλλου;