Ακούγεται λίγο ρετρό ως ιστορία, ο καβγάς του Βασίλη Κωνσταντίνου, που προεδρεύει στον Παναθηναϊκό, με τον Μίμη Δομάζο, τον ένα και αιώνιο Στρατηγό, αλλά είναι ανησυχητικός για την ομάδα.

Παλαίμαχοι

Ο Δομάζος, που σπανίως μετρά τα λόγια του, είπε ότι οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού είχαν μια ιδέα και πήγανε να μιλήσουν στο ΔΣ της ΠΑΕ. «Το πρώτο που είπαμε στο συμβούλιο ήταν να πάει να παίξει ο Παναθηναϊκός τα δυο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Προτείναμε να έπαιζε και τρία χρόνια σε αυτό το γήπεδο, όχι για να ξεχρεώσει, αλλά για να σταθεί στα πόδια του μέχρι να βρεθεί κάποιος να τον πάρει» εξήγησε και πρόσθεσε ότι ο Βασίλης Κωνσταντίνου τους απάντησε πως «για κάθε ματς στο ΟΑΚΑ χρειάζονται 300 χιλιάδες ευρώ».

«Εγώ και ο Αντωνιάδης πήγαμε στον υπουργό και τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ. Ξέρετε τι μας είπαν; Οτι για να παίξει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, για το ένα παιχνίδι ήθελε 40.000 ευρώ. Ο κύριος αυτός, ο ψεύτης, μας είπε 300.000 ευρώ». «Οπως εγώ το βλέπω, ο Παναθηναϊκός θα πάει στα βράχια και μακάρι να βγω ψεύτης» κατέληξε.

Ανακριβή

Ο Κωνσταντίνου απάντησε γραπτώς ότι «τα όσα αναφέρει ο Μίμης είναι παντελώς ανακριβή και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι παριστάμενοι, καθώς η εν λόγω συζήτηση έγινε στο πλαίσιο συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ». Χθες μπήκαν στο παιγνίδι των ανακοινώσεων και οι υπόλοιποι παλαίμαχοι, που παίρνουν το μέρος του Δομάζου. Κατηγορούν την τωρινή διοίκηση ότι ακολουθεί την πολιτική τού «δώστε και σώστε», και τονίζουν ότι ο ΠΑΟ πρέπει να έχει αξιοπρέπεια και να μη ζητιανεύει, να μη στέλνει επιστολές στους δανειστές του εκλιπαρώντας για υπομονή, να μη βάλει πωλητήριο σε όλα τα βασικά στελέχη της ομάδας και να μην προωθεί στη βασική ομάδα τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της Κ-20 γιατί θα «καούν» άδικα.

Πλάνο

«Ποιο είναι το περίφημο πλάνο σωτηρίας που θα συσπειρώσει τον παναθηναϊκό κόσμο και σχεδίαζαν οι δήθεν τεχνοκράτες της διοίκησης της ΠΑΕ εδώ και μήνες; Πού είναι η επιτροπή σωτηρίας; Πού είναι το όραμα για την αναδημιουργία του Παναθηναϊκού μας; Πού είναι οι μπροστάρηδες; (…) Πού είναι τα κίνητρα ανταποδοτικότητας προς τους φιλάθλους για την οικονομική τους συνδρομή; Πού είναι οι κινήσεις επικοινωνίας και μάρκετινγκ, που θα προσελκύσουν τον κόσμο να βάλει πλάτη αλλά και πιθανούς επενδυτές; Πού είναι η ανοιχτή συνέντευξη Τύπου; Πού είναι το ειλικρινές κάλεσμα στον παναθηναϊκό κόσμο; Με ποιο σκεπτικό απορρίψατε την έκδοση ενιαίου εισιτηρίου και τη μετακίνηση της ομάδας στο ΟΑΚΑ για τα δύο ντέρμπι;» ρωτάνε και απαιτούν από τους τωρινούς διοικούντες να πουν «την αλήθεια δημοσίως επιτέλους στον παναθηναϊκό κόσμο», ανακοινώνοντας και «ποιος είναι ο συνομιλητής με υποψήφιους επενδυτές και ποιες προσπάθειες έχουν γίνει για την ανεύρεσή τους». Ολα αυτά ανάμεσα σε πάρα πολλά άλλα.

Πάντοτε

Ολα αυτά είναι άσχημα σημάδια. Αν στα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟ προστεθεί και το χρόνιο πρόβλημά του, δηλαδή η διοικητική φαγωμάρα δεν θα αντέξει για πολύ. Πάντοτε στον Παναθηναϊκό καβγάδιζαν. Οταν υπήρχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, κάθε φορά που η ομάδα έχανε ένα ματς η εξέδρα φώναζε «Παύλο Θεέ, πάρε την ΠΑΕ». Οταν γίνανε τα συλλαλητήρια για να ξεκινήσει η πολυμετοχικότητα τσακωνόντουσαν όλοι με όλους για τρία χρόνια. Οταν μπήκε ο Αλαφούζος υπήρχαν κάμποσοι που γκρίνιαζαν γιατί πίστευαν πως υπήρχαν οι πρίγκιπες του Τσάκα κι αυτός σταμάτησε τον ερχομό τους. Αλλά άλλο είναι να τσακώνονται οι λεφτάδες για το ποιος θα διοικήσει, κι άλλο οι παλαίμαχοι, που εκτός από αγάπη και ιδέες δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν. Ολο αυτό απλά θα απομακρύνει κι άλλο από την ομάδα τον κόσμο: ήδη τα εισιτήρια για το ματς με την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή δεν παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερη ζήτηση. Δεν φταίνε βέβαια για αυτό οι καβγάδες των παλαιμάχων, αλλά όπως και να έχει κι αυτοί δεν βοηθάνε καθόλου.

Δίκιο

Επί της ουσίας φοβάμαι πως δίκιο έχουν και ο Κωνσταντίνου και ο Δομάζος. Μπορεί όντως ο Κωνσταντίνου να είπε ότι το ενοίκιο του ΟΑΚΑ είναι 300 χιλιάδες ευρώ κι ο Δομάζος να έχει δίκιο που θύμωσε με την υπερβολή του. Αλλά από την άλλη και 80 χιλιάδες να έπρεπε να πληρωθούν για δυο ματς για το γήπεδο λίγα δεν είναι: στο ΟΑΚΑ μάλιστα είναι μεγαλύτερο το κόστος διεξαγωγής κάθε αγώνα γιατί η διοργανώτρια ΠΑΕ πληρώνει πολλά για την ασφάλεια, Ο ΠΑΟ κινδύνευε ό,τι παραπάνω βγάλει να το πληρώσει για πρόστιμα. Ρωτήστε και την ΑΕΚ.

Εσοδα

Ωστόσο το χειρότερο στην ιστορία είναι ότι μοιάζει σε κάποιους να άνοιξε η όρεξη για να αναλάβουν διοικητικές θέσεις –και δεν μιλάω για τον Δομάζο. Και μην πει κάποιος ότι ο ΠΑΟ έχει χρέη. Εχει, αλλά έχει και έσοδα. Η διαχείριση των οποίων πάντα συγκινεί…