Η επανέκδοση των «ΝΕΩΝ» είναι, κατά κάποιον τρόπο, μια μικρή προσπάθεια αποκατάστασης του πλουραλισμού, ο οποίος επλήγη βιαίως με το κλείσιμο της εφημερίδας. Η ανάγκη της ύπαρξής της φάνηκε τις ελάχιστες ημέρες που δεν κυκλοφόρησε στα περίπτερα. Μια ματιά στα χθεσινά πρωτοσέλιδα αρκεί για να καταλάβει κανείς τη δημοκρατική έλλειψη –που απ’ ό,τι φαίνεται έγινε αισθητή από τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας, αλλά όχι από τον έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα μιλώντας στη Βουλή έσπευσε να προεξοφλήσει δικαστική τελεσιδικία που οδηγεί στο κλείσιμο του ΔΟΛ και στην αφωνία.

Το αποτέλεσμα των μύχιων πόθων του Πρωθυπουργού και του συστήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φάνηκε ανάγλυφα τη χθεσινή ημέρα στα περίπτερα. Ενα βήμα πριν από την εξέλιξη την οποία θα φέρει η αποδοχή ή η απόρριψη των όρων που οδηγούν στη δεύτερη αξιολόγηση, από το τυπωμένο χαρτί, από την ολοκληρωμένη αφήγηση της ημέρας όπως καταχωρίζεται στην εφημερίδα, ήταν αισθητή η έλλειψη του τεκμηριωμένου αντιπολιτευτικού λόγου. Δέσποζε η μονοφωνία ή, καλύτερα, η αφωνία. Αυτή την αφωνία έρχεται, από σήμερα, να εκτοπίσει ξανά αυτή η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια.

Η αφωνία, η περιφρόνηση του πλουραλισμού, η συκοφαντία της αντιπολίτευσης δεν είναι οι μοναδικές εκφράσεις του κυρίαρχου αριστερισμού. Μια ακόμα έκφραση αυτού του θριάμβου, η χειρότερη, είναι η ανάσυρση από το περιθώριο ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς της δημοκρατίας, του δολοφόνου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένου 11 φορές σε ισόβια για συμμετοχή σε 13 δολοφονίες. Και η δυνατότητά του να εκφράζει δημόσια την άποψή του για τις πολιτικές εξελίξεις –εν προκειμένω, χθες, ο εν λόγω έλαβε δημόσιο βήμα και αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει μέλλον στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Απίστευτο;

Και γίνεται ακόμα πιο απίστευτο όταν, ορθώς, αναδεικνύεται και αποδεικνύεται η απέχθεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής προς τη δημοκρατία –η οποία, επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να φύγουμε από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν υπάρχει δημοκρατία α λα καρτ. Και οι εχθροί της πρέπει να συντριβούν.