Μετά την απομάκρυνση εκ του πολιτικού ταμείου, ουδέν σφάλμα αναγνωρίζεται. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψίζεται το απίθανο παζάρι ανάμεσα στην πρώην πρόεδρο της Βουλής και τον Πρωθυπουργό μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Το δημοσιοποιεί εκείνη για να εκτεθούν αμφότεροι.

Σε φάση που η χώρα πάει να μπει ξανά σε περιδίνηση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αισθάνθηκε την ανάγκη να καταγράψει τους διαλόγους που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα προτού αποδεχτεί το υψηλό πολιτειακό αξίωμα. Αλλά και τη ματαίωση της επιθυμίας της να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Δικαιοσύνης –επιθυμία που ο Αλέξης Τσίπρας δεν ικανοποίησε για λόγους που ξέρει ο ίδιος.

Συνεχίζεται λοιπόν το ξεγύμνωμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα από τις μαρτυρίες πρώην συντρόφων. Ο Πρωθυπουργός, εκ θέσεως, δυσκολεύεται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εμπιστευτικές συζητήσεις. Ολα αυτά όμως θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα αν το επόμενο κεφάλαιο του έπους αποκαλύψεων της Ζωής αφορά τη σκοτεινή φάση του δημοψηφίσματος.

Η περίπτωση της Κωνσταντοπούλου υπενθυμίζει πως, αν η εξουσία φθείρει, η έλλειψη εξουσίας φθείρει απόλυτα. Και επιβεβαιώνει ότι τα ανφάν γκατέ του πρώην και νυν ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατίθενται μεταξύ τους όπως αντιμετώπισαν όλους τους άλλους. Δηλαδή χωρίς ίχνος πολιτικής ηθικής.