Το άτομο λέγεται Χαράλαμπος, Μπάμπης για τους φίλους του, Κόκκινος, είναι δάσκαλος το επάγγελμα, και δεξιός, πιο δεξιός πεθαίνεις. Εχω αναφερθεί σε αυτόν παλαιότερα –παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 –όταν πληροφορήθηκα ότι όντας καταδικασμένος τελεσίδικα για πλαστογραφίες και τέτοια, έλαβε σκανδαλωδώς (και λόγω της «άνωθεν» προστασίας που απολάμβανε από τον Κ. Καραμανλή) χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μπορέσει να είναι υποψήφιος στις εκλογές, ως αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Συνδικαλιστής στους δασκάλους, έφτασε να εκλεγεί έως και πρόεδρος της ΔΟΕ (θέση την οποία κατά καιρούς λάμπρυναν ιστορικές μορφές του συνδικαλισμού…), αλλά τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πόρισμα… 167 σελίδων, το οποίο τον κατηγορεί ότι είχε στήσει κανονικό «μηχανάκι» παραγωγής… ευρώ!

Τι έκανε λοιπόν αυτό το υπέροχο παλικάρι το οποίο τιμάει τις πιο ένδοξες στιγμές του «καραμανλισμού» όταν ήταν… θεσμός του κράτους οι κουμπάροι, οι κολλητοί και οι φίλοι; Ο,τι μπορείς να φανταστείς, αρκεί να βγαίνει το μεροκάματο, κατά το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ας πούμε πήγαινε ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες για υποθέσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου; Κατέθετε απόδειξη στην οικονομική υπηρεσία της περιφέρειας και πληρωνόταν τη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο, ενώ ταυτόχρονα εμφάνιζε –και πληρωνόταν φυσικά –κάρτες επιβίβασης για την ίδια ημέρα, και με διαφορά μισής ώρας, για πτήση Αθήνα – Ρόδο και για πτήση Θεσσαλονίκη – Ρόδο, όπως πάντα στην business θέση!! Ή έκανε ένα ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος; Εφερνε αποδείξεις από ξενοδοχεία, αεροπορικά, γεύματα κ.λπ. και τις πληρωνόταν επί… τρία –και από τη ΔΟΕ, και από την περιφέρεια, και από μια αναπτυξιακή της περιφέρειας της οποίας ήταν πρόεδρος!..

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με το ψηφοδέλτιο του οποίου αναδείχθηκε αντιπεριφερειάρχης αυτό το «λέλουδο», και μου τα διηγήθηκε όλα αυτά, μου είπε βγαίνοντας από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου (τα σέβη μας) όπου μετέβη με το πόρισμα ανά χείρας, ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις 167 σελίδες προήλθαν από δειγματοληπτικό έλεγχο. Και πως αν –όπως ελπίζει –διεξαχθεί ένας εξονυχιστικός έλεγχος, προφανώς θα βρεθεί μπροστά σε πρωτοφανείς καταστάσεις.

Μου δήλωσε επίσης ότι δικός του ήταν ο Κόκκινος, αλλά του ήταν αδύνατον να κλείσει τα μάτια για ένα τέτοιο σκάνδαλο «που συνέβαινε δίπλα στο γραφείο του»…

Του ευχήθηκα καλά ξεμπερδέματα, με τον Κόκκινο. Θα του χρειαστούν…

Μεγάλη η χάρη του

Μετά άρχισα να ψάχνω το αρχείο μου –και βρήκα! Τον Απρίλιο του 2014, στο παρά ένα των προθεσμιών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος, Μπάμπης κι αυτός για τους φίλους, Αθανασίου αποστέλλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγγραφο με το οποίο του εισηγείται να δώσει χάρη σε μια σειρά από καλούς ανθρώπους (ναρκέμπορους, λαθρέμπορους, προστάτες κ.λπ.) εγκλείστους των φυλακών, και μεταξύ αυτών και στον αγαπητό Μπάμπη Κόκκινο, ο οποίος δεν είναι μεν μέσα αλλά επείγεται να λάβει τη χάρη του Προέδρου για να μπορέσει να είναι υποψήφιος. Η απόφαση του Προέδρου για την απονομή χάριτος δημοσιεύεται στο τρίτο τεύχος του 554 ΦΕΚ της 30ής Απριλίου 2014.

Αυτά…

(Εννοείται ότι τότε άμα τη δημοσιεύσει του θέματος στη στήλη, ο περί ου ο λόγος «ανθός» αφού με περιέλουσε με δηλώσεις του που απέπνεαν «άρωμα καμμένου» απέδωσε, και αυτός, την αποκάλυψη στην τρισκατάρατη διαπλοκή…)

Παρεάκι

Στο μεταξύ έχω ένα χαρούμενο νέο, για τον πρόεδρο Πάνο, το οποίο επείγομαι να δημοσιοποιήσω –για να μη λέει κιόλας ότι συνεχώς τον υπονομεύω και τον λοιδορώ. Χθες λοιπόν η αρμόδια Επιτροπή Αρσης Ασυλιών της Βουλής, η οποία ασχολήθηκε με το θέμα των αυθαιρεσιών στο επί της οδού Χαροκόπου 2 της Καλλιθέας όπου στεγάζεται το κόμμα «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες», αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην κάνει δεκτό το αίτημα των δικαστικών Αρχών για την άρση της ασυλίας του προέδρου.

Φυσικά κατά της άρσης ψήφισαν οι εκπρόσωποι των δύο κυβερνητικών εταίρων –ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Το καταπληκτικό στην υπόθεση δεν είναι αυτό –άλλωστε αναμενόταν! Το καταπληκτικό είναι ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή, ονόματι Παπαθεοδώρου, ψήφισε… «παρών», συμπορευόμενος επί του συγκεκριμένου με τη… Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ!!

Αγνοώ αν ο εν λόγω Παπαθεοδώρου ενήργησε εξ ιδίας πρωτοβουλίας ή έλαβε κατεύθυνση από την ηγεσία του κόμματος. Οφείλω όμως να επισημάνω και την αξιοσημείωτη σύμπλευση –με τη ΧΑ ιδίως –και το ότι το κόμμα των γερμανοτσολιάδων, των προσκυνημένων, και των Τσολάκογλου όπως κατ’ επανάληψιν τους έχει αποκαλέσει με τη γνωστή μετριοπάθεια που τον διακρίνει ο Καμμένος, γλείφει εκεί που κάποτε έφτυνε!..

Να είναι άραγε το πρώτο βήμα και για τη συγκατοίκηση στην κυβέρνηση; Απορία το έχω…

Πάντα ανάποδα

Σε άλλες χώρες ψάχνουν από το τίποτε να γεννήσουν Ιστορία. Εμείς εδώ τη ζωντανή Ιστορία του τόπου κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας να την παραμερίσουμε από το προσκήνιο –έως και να την εξαφανίσουμε.

Από ένα δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκα ότι από τις φετινές εκδηλώσεις για την ανατίναξη της γέφυρας στον Γοργοπόταμο αποκλείστηκε η ΠΟΑΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, και ειδικά ο επικεφαλής της, ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ Ερμής, ο Βασίλης Πριόβολος.

Δεν γνωρίζω ποιος ανόητος είχε αυτή τη φαεινή ιδέα, και αν αυτή ελήφθη για να συμβαδίζει με την πρακτική του σημερινού καθεστώτος «ό,τι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει». Μπορώ όμως μετά βεβαιότητος να σημειώσω ότι πρόκειται για μια απόφαση που μας ντροπιάζει όλους –πολιτεία και κοινωνία –γιατί ουδείς έχει δικαίωμα να απαξιώνει τα σύμβολα. Και ο σεμνός αγωνιστής καπετάν Ερμής είναι ένα πραγματικό σύμβολο…

Γραμμή αγνοείται

Φίλος από τη Βέροια, εξαγωγέας νωπών προϊόντων, με παρακάλεσε να ρίξω μια ματιά «στο πρόβλημα της Ειδομένης». Εριξα. Δηλαδή τι έριξα. Εκανα κάτι τηλέφωνα. Και τι μου είπαν; Οτι από ημέρες παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή λόγω κατάληψης από αριθμό προσφύγων, που δεν τους επιτρέπεται να περάσουν στα Σκόπια. Πρόκειται κυρίως για Ιρανούς, καμιά 50αριά τον αριθμό, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή και αρνούνται να απομακρυνθούν.

Η πολιτεία φυσικά δεν κάνει τίποτε. Ούτε καν μια συμβουλευτική παρέμβαση –εγώ δεν λέω να στείλει ΜΑΤ. Αλλά να πάει κάποιος να εξηγήσει σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν οφείλεται στην Ελλάδα ό,τι τους συμβαίνει. Και πως κρίμα είναι να την πληρώνουν οι επαγγελματίες.

Αλλά πού να βρεθεί να πάει κάποιος. Εχουν άλλες δουλειές, προφανώς…