Ο κύβος ερρίφθη! Κατατίθεται σήμερα στον Αρειο Πάγο η δήλωση για το κόμμα Γιώργου και το κείμενο έχει, κατά τα προβλεπόμενα, 200 υπογραφές, το όνομα (που το κρατάνε μυστικό, γιατί αυτό απαιτούν οι κανόνες της επικοινωνίας, αλλά κάτι που θα έχει μέσα τη λέξη «Αλλαγή» μού κάνει), το σήμα (στο οποίο θα κυριαρχεί το πράσινο) και τον αρχηγό που, ναι, αυτό δεν χρειάζεται την παραμικρή εξήγηση, είναι ο πρόεδρος Γιώργος. Οπως μου ανέφερε ένας από τους ανθρώπους του, που του τα έβγαλα με το τσιγκέλι, διότι ο πρόεδρος Γιώργος θέλει –όπως πάντα –να εντυπωσιάσει, αύριο που ο μήνας έχει 3 και είναι Σάββατο θα παρουσιάσει τη Διακήρυξη της 3ης του Γενάρη!

Οφείλω εδώ να δώσω μερικές επεξηγήσεις, γιατί, ας πούμε, η εκδήλωση γίνεται αύριο και δεν έγινε την περασμένη Τρίτη ή γιατί δεν γίνεται σήμερα. Επειδή ήθελαν, λέει –ο Γιώργος δηλαδή και οι περί αυτόν -, τη σημειολογία της 3ης του μηνός. Προσέξτε με παρακαλώ, διότι θα αναφέρω τώρα σοβαρά πράγματα περί της περί ου ο λόγος σημειολογίας: 3 του Σεπτέμβρη γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ «διά χειρός» Ανδρέα, 3 του Γενάρη θα γεννηθεί «διά χειρός» Γιώργου το κόμμα που θα διαδεχθεί το ΠΑΣΟΚ και θα ανασυγκροτήσει τη δημοκρατική παράταξη. Τέλεια!

Ο Παναγής απ’ τα Μέγαρα

Κόμματα γεννιούνται και κόμματα πεθαίνουν. Δακρύζω για το ουσιαστικό τέλος της λατρεμένης ΔΗΜΑΡ, η οποία μετά το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει μεγαλοκοπέλα που τη στήνουν σε ραντεβού για να της δείξουν και έμπρακτα ότι αυτό που κλωθογύριζε στο μυαλό της, και εκείνη το θεωρούσε δεσμό, στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά μια φενάκη. Μια ουτοπία. Ενα ροζ σύννεφο που διαλύθηκε στο πρώτο φύσημα του αγέρα.

Πολύ απλά γιατί έπεσε θύμα –και αυτή –του Παναγή από τα Μέγαρα. Και διερωτώμαι: μα, δεν ντρέπονται να τις κοροϊδεύουν έτσι τις μεγαλοκοπέλες και να εκμεταλλεύονται τόσο άκαρδα τον πόνο τους να αποκατασταθούν;

Υπό την έννοια αυτή παραδίδω στο πανελλήνιο τον πρόεδρο Αλέξη, ότι ως άλλος Παναγής από τα Μέγαρα ξεγέλασε τον αθώο ως μεγαλοκοπέλα μπαρμπα-Φώτη, τον έβαλε να κάνει ό,τι τον βόλευε, όπως, ας πούμε, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, και τώρα διακόπτει κάθε σχέση μαζί του. Αίσχος, αυτό έχω να πω. Αίσχος και πάλι αίσχος.

Προδοσία και συμμαχία

Μίλησα χθες βράδυ με τον σοβαρό Γιάννη Αμοιρίδη, που εκτός από τακτικός θαμώνας στη «Δίκη» του Σκάι είναι και μεγαλοστέλεχος της ΔΗΜΑΡ. Τον βρήκα σπίτι, φανερά στενοχωρημένο «για τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ» και ειδικότερα για τον αχαρακτήριστο τρόπο που αντιμετώπισε τη ΔΗΜΑΡ «και ειδικά τον Φώτη τον Κουβέλη».

Μου έδωσε να καταλάβω ότι «τους την έφερε κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ», διότι συζητούσαν από το καλοκαίρι τι θα κάνουν, είχαν μάλιστα συμφωνήσει το πλαίσιο της συνεργασίας και στο παρά 1′ τα ακύρωσαν όλα.

Τώρα θα κατέβουν αυτόνομοι στις εκλογές ως ΔΗΜΑΡ.

–Και τι προσδοκάτε να πάρετε; τον ρώτησα.

–Κοίτα, το 0,8% που έχουμε σήμερα, θα το κάνουμε 1,5%. Και αυτό θα λείψει όλο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος καταλαβαίνει και θα τιμωρήσει αυτήν τη συμπεριφορά απέναντί μας.

Τον άφησα στην πίκρα του.

Πριν διακόψουμε, πάντως, με ενημέρωσε ότι οσονούπω, ίσως και αύριο, θα ανακοινωθεί η συνεργασία με τον χαμογελαστό Οικολόγο Νίκο Χρυσόγελο.

Η εξήγηση

Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσω και εγώ με τη σειρά μου ότι καταλαβαίνω τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το αριστερό αγόρι Αλέξη, το οποίο πρέπει να πω ότι με εκπλήσσει με τους χειρισμούς του. Τι καταλαβαίνω ότι οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση να τους αφομοιώσει τους δημαρίτες στα ψηφοδέλτιά του και όχι να τους αντιμετωπίσει προνομιακά; Το εξής:

Σου λέει, τους ψήφους τους τούς έχουμε πάρει όλους. Θα τους δώσουμε από πάνω και δέκα – δεκαπέντε έδρες και τον Φώτη στο Επικρατείας για να μας κάνει μετά κοινοβουλευτική ομάδα μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα έχουμε; Ε, όχι, πάει πολύ.

Βρήκαν, λοιπόν, τον τρόπο να υπονομεύσουν τη συμφωνία, δηλώνοντας ότι σιγά μη χαραμίσουν θέση του Επικρατείας για τον μπαρμπα-Φώτη. Θέλει να εκλεγεί; Να εκλεγεί με σταυρό. Να δώσει στον λαό την ευκαιρία να τον… αποθεώσει, βρε αδερφέ. Τόσο απλά.

Ολα όμως

Οι άλλοι τώρα, οι απέναντι, το απίθανο ντουέτο «Αμποτ και Κοστέλο» το οποίο δυστυχώς σύντομα θα διαλυθεί, γελάνε μέχρις δακρύων με το πάθημα του μπαρμπα-Φώτη. Χαιρέκακοι, παιδί μου, χαιρέκακοι.

Εριξε μια κυβέρνηση για μια συμφωνία και του την έφεραν σαν μαθητούδι. Καλά να πάθει, μου είπε ο άνθρωπός μου στο Μαξίμου. Πήγε δυο φορές σε πρόωρες εκλογές τη χώρα, το ’12 και τώρα, για να κάνει ανέντιμα παιχνιδάκια με τον ΣΥΡΙΖΑ προς ίδιον όφελος. Ξέχασε ότι όλα εδώ πληρώνονται.

Θα συμφωνήσω. Οντως «όλα εδώ πληρώνονται».

Ξεμπερδέψτε μας

Στο μεταξύ, έχω καλά νέα: την Κυριακή συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, διότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα μάθουμε τελικά τι πρεσβεύει το αριστερό μου αγόρι Αλέξης σχετικά με τη θέση της χώρας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Διότι μια η απαίτηση του υπευθύνου της οικονομικής πολιτικής Γιάννη Μηλιού να μην ενταχθεί στα ψηφοδέλτια (οπότε υπήρχε και ο… κίνδυνος αυτή τη φορά να εκλεγεί), μια οι δηλώσεις διάφορων απίθανων τύπων, λ.χ. Τόλιου, μας έχουν μπερδέψει εντελώς! Και τις γριές ακόμη περισσότερο. Γιατί δεν κάνουν ένα ρεπορτάζ στις τράπεζες να πληροφορηθούν τι γίνεται αυτές τις ημέρες; Εχει ένα 5χίλιαρο η θεία; Πάει και το ζητάει «μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και της το πάρει». Ετσι θα πάμε στις εκλογές; Τους ενημερώνω ότι αν συνεχιστεί αυτό λοιπόν, στις εκλογές θα πάμε χωρίς τράπεζες! Θα έχουν χρεοκοπήσει όλες. Και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά αυτά τα παλικάρια, που είδαν κάμερες και στούντιο και κάναν «βουρ στον ταβλά με τα κουλούρια». Ελεος, παιδιά. Συγκρατηθείτε κάπως.

Οποία ιεροσυλία!

Επίσης, ας βρουν έναν τρόπο να συγκρατηθούν τα στελέχη της ΝουΔου, που νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται με πρακτικές της δεκαετίας του ’50. Αναφέρομαι αποκλειστικά στον Αδωνη «αφήστε με να ξεσπάσω μπροστά στις κάμερες» Γεωργιάδη, ο οποίος επιτέθηκε για λογαριασμό των «θεουσών» απανταχού της επικρατείας στην Αυτής Υψηλότητα Ρένα. Οπως μας ενημέρωσε εγκύρως ο και θεοσεβούμενος Αδωνις, η Αυτής Υψηλότης παρέλειψε χθες να πάει στην εκκλησία, κατά τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Σαράντα οκτώ επίτροποι, τριάντα δύο νεωκόροι, εβδομήντα τρεις καντηλανάφτες και άπειρος αριθμός «θεουσών» ρίγησαν από συγκίνηση που «επιτέλους βρέθηκε ένας δικός μας άνθρωπος να υποδείξει την ιεροσυλία».