Από την Τουρκία ήταν ο Ερντέμ Γκουντούζ, ο χορογράφος που στάθηκε ακίνητος επί οκτώ ώρες στην Πλατεία Ταξίμ, εν μέσω αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, και έγινε διάσημος στον πλανήτη ως «Ορθιος Ανδρας». Είπε πως η ζωή του Σίσυφου, που κυλούσε αδιάκοπα έναν βράχο ώς στην κορυφή ενός βουνού, δεν του φαίνεται και τόσο άσχημη. «Ισως να είναι ευτυχισμένος∙ έχει μια δουλειά να κάνει». Από την Αίγυπτο ήταν ο Μπασέμ Γιουσέφ, ο κωμικός που είδε το δημοφιλές σατιρικό του σόου να ακυρώνεται υπό την πίεση του τελευταίου στρατιωτικού καθεστώτος. «Δεν έχω ιδέα», αυτοσαρκάστηκε, «γιατί ακούτε έναν άνεργο αλήτη σαν εμένα».

Από τον Ισημερινό ήταν η δημοσιογράφος Τζάνετ Ινοστρόσα. Μίλησε για την υποκρισία του προέδρου Ραφαέλ Κορέα, που προσφέρει άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ ενώ διώκει δημοσιογράφους στη χώρα του. «Σας παρακαλώ, μιλήστε για αυτό».

Από τη Ρωσία ήταν άγημα πρώην φυλακισμένων: η Μαρία Αλιόχινα και η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα των Pussy Riot∙ ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο ολιγάρχης που έγινε διαφωνών και άφησε στην άκρη τη δική του ιστορία για να πει εκείνη των Ρώσων που φυλακίστηκαν επειδή προσπάθησαν να διαδηλώσουν στην πλατεία Μπολότναγια της Μόσχας το 2012, την παραμονή της τελευταίας ορκωμοσίας του Πούτιν.

Από τη Βόρεια Κορέα ήταν η 21χρονη Γεόνμι Παρκ, που κατάφερε να διαφύγει μαζί με την οικογένειά της όταν ήταν 15 χρόνων. Περιέγραψε πώς ένιωσε όταν είδε, στις αρχές της εφηβείας της, μια λαθραία κόπια του «Τιτανικού». Μέχρι τότε πίστευε ότι ευγενής είναι μόνον ο θάνατος «για το καθεστώς». Αλλά στην ταινία είδε «ανθρώπους να πεθαίνουν για την αγάπη, έναν άνδρα πρόθυμο να πεθάνει για μια γυναίκα. Αυτό άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου. Μου έδωσε μια γεύση της ελευθερίας».

Από το Χάρβαρντ ήταν ο καθηγητής Στίβεν Πίνκερ, ο οποίος θύμισε πως το σημείο αφετηρίας μας, οι πρώτες κυβερνήσεις, καθοδηγούνταν όλες από τυράννους και διαβεβαίωσε πως ο σύγχρονος κόσμος «ενισχύει τις δυνάμεις που τείνουν ιστορικά να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα –τις επικοινωνίες, την παιδεία, τη λογική».

Από τους Νιου Γιορκ Τάιμς, παρών στο έκτο Φόρουμ της Ελευθερίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Οσλο ήταν ο Ντάνι Χακίμ. «Αυτό», έγραψε, «είναι ένα μέρος όπου μπορείς να έρθεις και να πάθεις κατάθλιψη για πολύ περισσότερα από τον Εμπολα και το Ισλαμικό Κράτος∙ και μετά να ξεπλύνεις τις έγνοιες σου με κρασί και ελάφι μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους –βρισκόμαστε στη Νορβηγία, στο κάτω κάτω».