Είναι κρίμα. Πολύ κρίμα που οι συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ δεν καλύφθηκαν τηλεοπτικά και χάσαμε αυτό το υπέροχο θέαμα που διαδραματιζόταν εντός των τεσσάρων τοίχων όπου συνεδριάζει η Επιτροπή. Θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να πολαύσει το πανελλήνιο αυτές τις μορφές που με την ψήφο του έστειλε στο Κοινοβούλιο να το εκπροσωπούν.

Αλλά δεν στέκομαι πια σε αυτό –οι διάλογοι που υπήρξαν στο πλαίσιό της, όπως και τα διάφορα σκηνικά που συνέβησαν, είναι πλέον… κτήμα ολόκληρου του λαού, βοηθούντων των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Θα προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα. Διότι δεν θέλω επ’ ουδενί να διακοπεί ή με κάποιον τρόπο να ανασταλεί αυτή η «ωραία ατμόσφαιρα». Παραδέχομαι ότι αποτελεί μύχια επιθυμία μου να συνεχιστεί το «ξεκατίνιασμα» μέχρις τελικής πτώσεως, παρά το γεγονός ότι με την εξέταση Βενιζέλου (όπως θα εξηγήσω στη συνέχεια) ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το έργο της Επιτροπής. Και συνεισφέρω επ’ αυτού (στο «ξεκατίνιασμα» δηλαδή) με χθεσινή πληροφορία που φαντάζομαι ότι θα αναστατώσει τις αγνές ψυχές τής Ζωής και των καπερναροκασιδιάρηδων.

Πληροφορούμαι λοιπόν εγκύρως, πιο εγκύρως δεν γίνεται, ότι όσο και να το τραβήξουν το θέμα της αλλοίωσης της λίστας (αυτό είναι που διερευνά η Προανακριτική κυρία Ζωή, όχι ποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και αν έφαγε χθες ντολμαδάκια ή φακές σπίτι του), το πολύ πολύ να προκύψει ένα πλημμέλημα! Και εξηγώ αμέσως για να μην αφήσω κανένα κενό, και δεν θέλω:

n Από τις μαρτυρικές καταθέσεις, τις κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεις μαρτύρων και από τα επίσημα στοιχεία δεν προκύπτει ούτε δόλος ούτε απιστία περί την υπηρεσία.

Κατά την πηγή μου, ο δόλος θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί εφόσον προέκυπτε για εκείνον ο οποίος προέβη στην αλλοίωση των στοιχείων –εν προκειμένω ο Γιώργος, Παπακ. για τους φίλους, Παπακωνσταντίνου –αποδεδειγμένο όφελος άνω των 125.000 ευρώ. Αυτό όμως δεν προκύπτει από πουθενά. Επίσης, ο πρώτος έλεγχος που διενήργησε το ΣΔΟΕ επί των οικονομικών των εξαδέλφων του Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τους ουδέν μεμπτόν αποκάλυψε. Διενεργείται αυτήν την περίοδο εξονυχιστικός έλεγχος, αλλά κατά την πηγή μου «οι αδελφές φαίνεται πως είναι «καθαρές» και δεν υπάρχει πρόβλημα».

Αρα, μιλάμε για μια ιστορία η οποία έχει προδιαγεγραμμένη κατάληξη –τελείως διαφορετική από εκείνη που με επιμέλεια επιχειρείται να παρουσιαστεί. Και το ερώτημα είναι, αφού γνωρίζουν τα στοιχεία και πιθανολογούν την κατάληξη της υπόθεσης σε ένα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Να απαντήσω αυθορμήτως, διότι αν περιμένω από τα μέλη της Προανακριτικής που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, σώθηκα (και σωθήκαμε):

n Διότι απώτερος στόχος τους, και ειδικά των συριζαίων, είναι το πώς θα εξοντώσουν πολιτικά τον Βενιζέλο και προοπτικά το ΠΑΣΟΚ, φιλοσοφία θέλει;

Κατά την άποψή μου πάντως, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο των διαξιφισμών που αντηλλάγησαν, ο ουσιαστικός νικητής της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ο Βενιζέλος, ο οποίος βγήκε στον αφρό χωρίς να μπορεί να του κολλήσει κανείς την κατηγορία περί απιστίας.

Τώρα εάν έχετε απορία για το αν το λεβεντόπαιδο αυτό της Χρυσής Αυγής, ο Κασιδιάρης, θα τιμωρηθεί με κάποιον τρόπο γιατί κατά την πάγια τακτική του το angry αγόρι πέταξε νερά και ποτήρια, διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι ουδέν θα συμβεί. Οχι μόνο γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή μέριμνα για κάτι τέτοιο από τον Κανονισμό της Βουλής (αυτός ο Κανονισμός τελικά είναι πολύ… ρόμπα: είτε ουρεί ο βουλευτής δημοσίως είτε φοράει καμπαρντίνα και κόβει βόλτες στο πάρκο μήπως και βρεθεί κανένα κοριτσάκι να την ανοίξει μπροστά του είτε πετάει νερά και ποτήρια, δεν προβλέπει καμιά ποινή. Φαντάζομαι από πυροβολισμό και πάνω, θα λέει κάτι…). Αλλά και γιατί –έχω μια ενόραση επ’ αυτού, διότι διαθέτω το κληρονομικό χάρισμα –τα χρυσαυγόπουλα ψάχνονται να την «κάνουν» κατά το κοινώς λεγόμενο από την Επιτροπή, πριν να ολοκληρώσει τις εργασίες της. Γιατί; Για να μπορούν στη συνέχεια να καταγγέλλουν το… «κουκούλωμα» (δεδομένου και του πλημμελήματος που προανέφερα).

Αυτά όλα με κάνουν να πιστεύω (διότι, όπως είπα, έχω την ενόραση) ότι ο Κασιδιάρης δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση –άρα πιάνω off τον πρόεδρο Απόστολο (Κακλαμάνη) ο οποίος πολύ θυμωμένος, πρέπει να ομολογήσω, καλούσε δι’ επιστολής του τον πρόεδρο Βαγγέλη, Βαγγέλα για τους φίλους, Μεϊμαράκη (μεγάλη φωτογραφία) να συγκαλέσει αμέσως τη Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα κατά του χρυσαυγίτη βουλευτή –βαριέμαι να επαναλάβω το όνομά του.

Αν κάτι πάντως αισθάνομαι υποχρεωμένος να επισημάνω από την ορολογία των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στην Προανακριτική είναι ότι με εξαίρεση τον σοβαρό Σπύρο Χαλβατζή (μικρή φωτογραφία) του ΚΚΕ, όλοι οι υπόλοιποι μιλούν συνεχώς για επερχόμενη «συγκάλυψη». Χθες, ας πούμε, η Ζωή (την οποία επιδεικτικά αποφεύγω να σχολιάσω, διότι με συνδέει φιλία και με τους δύο γονείς της) είχε μια δουλειά το απόγευμα και δεν μπορούσε να συνεχίσει τη… βασανιστική ανάκριση του μάρτυρα Βενιζέλου. Απαίτησε να προσέλθει και σήμερα ο μάρτυρας στην Επιτροπή, διαφορετικά, όπως είπε, αυτό θα είναι μια απόδειξη της συγκάλυψης!

Εισηγούμαι να πάρει τον μάρτυρα στο σπίτι ή στο γραφείο της και να τον ανακρίνει επί τριήμερο, με όλους τους δυνατούς τρόπους, μήπως και τελικά καταφέρει να του αποσπάσει την πολυπόθητη ομολογία ότι, ναι, αυτός αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ. Είχε κίνητρο καταγγέλλω απροκάλυπτα: να εξαιρέσει τα 600 ονόματα πασόκων τα οποία –κατά τη συνάδελφό της Βαλαβάνη –συμπεριλαμβάνονταν σε αυτή…

Ανέφερα στην αρχή ότι με την εξέταση Βενιζέλου ολοκληρώθηκε το έργο της Επιτροπής, και οφείλω μια εξήγηση: ο μόνος που απομένει να καταθέσει είναι ο Γιώργος. Η εξέτασή του έχει προσδιοριστεί για την προσεχή Τρίτη. Αλλά ο Γιώργος θα στείλει υπόμνημα. Εν συνεχεία η Επιτροπή θα διακόψει και θα συγκληθεί ξανά όταν θα αποστείλει το ΣΔΟΕ το πόρισμα για τους λογαριασμούς των εξαδέλφων του Παπακωνσταντίνου –ήτοι περί τα τέλη Μαΐου. Θα κληθεί και ο Παπακωνσταντίνου τότε, αλλά και αυτός θα αποστείλει υπόμνημα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Οπότε γεια σας και χαρήκαμε που σας γνωρίσαμε (κυρίως…).