Αυξάνεται συνεχώς το φαινόμενο των «οικογενειακών πανδοχείων» στην Κίνα, με ιδιοκτήτες να παραχωρούν σπίτια τα οποία δεν χρησιμοποιούν με βραχυχρόνια μίσθωση, συνήθως σε τουρίστες. Η τουριστική βιομηχανία στην Κίνα αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ένωση Τουρισμού της Κίνας.

Ο αριθμός των οικογενειακών πανδοχείων και ξενώνων στην κινεζική ενδοχώρα έφθασε περίπου τα 200.000, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 300%. Πάνω από 20.000 παρόμοιες «επιχειρήσεις» βρίσκονται στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και η συγκέντρωση των οικογενειακών πανδοχείων ενισχύουν την ανάπτυξη των περιφερειακών τουριστικών αγορών, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει την αξία των ίδιων των οικημάτων.

Η εγχώρια τουριστική βιομηχανία της Κίνας το 2016 απέφερε κέρδη περίπου 3,9 τρισεκ. γιουάν (589,5 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ προβλέπεται τα έσοδα να αυξηθούν στα 7 τρισεκ. γιουάν έως το 2020. Μέχρι το 2020, οι επενδύσεις στον τουρισμό αναμένεται να φτάσουν τα 2 τρισεκ. γιουάν και ο τομέας θα συμβάλει σε ποσοστό άνω του 12% στην αύξηση του ΑΕΠ, σύμφωνα με το πενταετές σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό (2016-2020).