Η Βρετανία δεν πρόκειται να αναπτύξει μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία, η οποία πολεμά με τους φιλορώσους αυτονομιστές στις ανατολικές επαρχίες της, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο βρετανός υπουργός Αμυνας Μάικλ Φάλον σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Τρίτη ότι από τον επόμενο μήνα θα σταλεί στρατιωτικό προσωπικό στο Κίεβο για να βοηθήσει στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα επιδιώξει να αποσταθεροποιήσει και άλλες χώρες.

«Δεν αναπτύσσουμε μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία και δεν πρόκειται να το κάνουμε» διαβεβαίωσε ο Φάλον, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού ότι δεν θα σταλούν Βρετανοί στρατιώτες στη γραμμή του μετώπου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πολωνίας χαρακτήρισε σήμερα «μια ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση» την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να στείλει αξιωματικούς στην Ουκρανία για να εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό.

Ο Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η Βαρσοβία διατηρεί ανοιχτές τις επιλογές της όσον αφορά τη στήριξη που θα παράσχει στο Κίεβο.