Επεισόδια με πρωταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο αεροδρόμιο του Μάλμε, λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση των πρωταθλητών Ελλάδας με τη σουηδική ομάδα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σουηδικά μέσα ενημέρωσης η ασφάλεια του αεροδρομίου επιχείρησε να προσαγάγει έλληνα οπαδό ως ύποπτο για κλοπή σε κατάστημα και προκλήθηκε ένταση.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο 25χρονος οπαδός των «ερυθρόλευκων» φέρεται να προσπάθησε να κλέψει άρωμα από το αεροδρόμιο και εντοπίσθηκε από τους άνδρες ασφαλείας που προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Περίπου 15 έλληνες φίλαθλοι του Ολυμπιακού προσπάθησαν να τον «φυγαδεύσουν» με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με άνδρες της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της σουηδικής Αστυνομίας Πάτρικ Φορς, συνελήφθη μόνο ο ύποπτος για κλοπή, ενώ δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Ηταν μια άσχημη στιγμή για την παρουσία των φίλων του Ολυμπιακού στο Μάλμε που έχει ντυθεί στα «ερυθρόλευκα», καθώς πολλοί Ελληνες της Σουηδίας έχουν σπεύσει στην πόλη για να υποστηρίξουν τους πρωταθλητές Ελλάδας. Επίκεντρο των πανηγυρισμών είναι όπως δείχνει η σουηδική TV το εστιατόριο «Akropolis» στο Μάλμε.