Σε κλοιό χιονιού βρίσκονται Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του, με αποτέλεσμα την ακύρωση και την καθυστέρηση 1.238 πτήσεων!

Συνεργεία του μεγαλύτερου γερμανικού αερολιμένα εργάζονται εντατικά, ώστε να το καθαρίσουν από τα χιόνια και να επανέλθει τις επόμενες ώρες σε λειτουργία. Τα πληρώματα των αεροσκαφών εμποδίζονται να προσέλθουν στην υπηρεσία τους εξαιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων, ενώ οι απογειώσεις καθυστερούν επειδή πρέπει να απομακρυνθεί προηγουμένως με ειδικά μηχανήματα ο πάγος από την άτρακτο των αεροπλάνων.

Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης στα αεροδρόμια Σαρλ Ντε Γκολ και Ορλί του Παρισιού, όπου ακυρώθηκε σήμερα περίπου το 25% των πτήσεων. Ακυρώσεις και καθυστερήσεις καταγράφονται και στα αεροδρόμια του Βελγίου, μάλιστα ο αερολιμένας της Λιέγης διέκοψε εντελώς τη λειτουργία του.

Στους βελγικούς αυτοκινητοδρόμους σχηματίστηκαν εξάλλου ουρές οχημάτων έως 500 χιλιομέτρων εξαιτίας του παγωμένου οδοστρώματος, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία του τρένου υψηλής ταχύτητας Thalys προς και από τις Βρυξέλλες.

Θύμα του χιονιού έπεσε και η σιδηροδρομική σύνδεση του Λονδίνου με το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, που περνά κάτω από τα Στενά της Μάγχης και διεκόπη επίσης.

Κομφούζιο επικρατεί στις οδικές αρτηρίες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπη, ενώ εγκλωβισμένοι έμειναν στη βορειοδυτική Γαλλία όλη τη νύχτα, οι επιβαίνοντες σε περίπου 800 οχήματα που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν εξαιτίας της χιονοθύελλας, με το χιόνι να ξεπερνά το 1,5 μέτρο.

Από το πρωί μόνο στην περιοχή τουΣάσεξ στη Βρετανία έχουν σημειωθεί 300 τρακαρίσματα αυτοκινήτων, ευτυχώς, ωστόσο, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.