Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και όχι οι υποσχέσεις της διοίκησης ήταν ο λόγος που οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να μην προχωρήσουν επί της ουσίας σε κανονική αποχή από τις προπονήσεις και να βρεθούν χθες κανονικά στο Κορωπί ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής.

Οι ποδοσφαιριστές συζήτησαν μεταξύ τους και αποφάσισαν ότι δεν θα είναι καλό για τους ίδιους να πάνε απροπόνητοι σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με τον Ουζουνίδη να συμφωνεί, αφού οι απαιτήσεις του ντέρμπι είναι διαφορετικές από τα παιχνίδια που είχαν να δώσουν έως τώρα.

Μάλιστα, υπήρξε εισήγηση από τους έλληνες παίκτες να μην τραβήξουν το θέμα αυτή την εβδομάδα, αφού υπάρχει ο ΠΑΟΚ, αλλά να εντείνουν την πίεσή τους από την επομένη του συγκεκριμένου αγώνα για τα οφειλόμενα, με πληροφορίες πάντως που διαρρέουν από τη διοίκηση να αναφέρουν ότι είναι πιθανό να υπάρξουν ακόμα και αύριο κάποιες πληρωμές. Εκείνο που είχε υποσχεθεί ενώπιον των παικτών ο Βασίλης Κωνσταντίνου τη Δευτέρα ήταν πως θα δοθεί το 35% του Δεκεμβρίου την ερχόμενη Δευτέρα και στις 15 Μαΐου θα εξοφληθούν και τη δόση του Δεκεμβρίου και εκείνη του Φεβρουαρίου.

Χάος με Βέμερ

Πολύ μεγάλη ένταση υπήρξε χθες στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ όπου εκδικάστηκε το αίτημα του Παναθηναϊκού για αναστολή της ποινής αφαίρεσης βαθμών που έχει επιβληθεί σχετικά με τα οφειλόμενα στον Γενς Βέμερ. Μεταξύ του δικηγόρου του παίκτη, Πάρη Ατλαμάζογλου και του Βασίλη Κωνσταντίνου ειπώθηκαν βαριές κουβέντες, με τον Ατλαμάζογλου να μιλάει για παραμύθια και τον Κωνσταντίνου να τον αποκαλεί γραφικό.

Ο Κωνσταντίνου ρωτήθηκε από τον δικαστή της έδρας τι ποσό μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να απαντά: «Ογδόντα με εκατό χιλιάδες». Η έδρα έκανε προσπάθειες να συμβιβάσει την κατάσταση, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, αφού πλέον οι σχέσεις των δύο πλευρών βρίσκονται στα άκρα. Η απόφαση αναμένεται να βγει άμεσα, προκειμένου να γνωρίζει ο Παναθηναϊκός τι ακριβώς θα συμβεί και με τα χρήματα που πρέπει να δώσει και με τους βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί.

Δικαστική έρευνα

Σε δικαστικές περιπέτειες στο Βέλγιο έχει μπλέξει ο υποψήφιος επενδυτής του Παναθηναϊκού, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος αναμένεται μέχρι την Τετάρτη στην Ελλάδα για να συζητήσει με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Βέλγιο, η έρευνα είναι για απάτη του Πιεμπονγκσάντ μετά τις καταγγελίες ότι ο τελευταίος δεν αποτελεί παρά βιτρίνα του συλλόγου και πως οι πραγματικοί ιδιοκτήτες είναι οι ατζέντηδες Πίνι Ζάχαβι και Φαλί Ραμαντάνι. Κάτι που απαγορεύεται από τη βελγική νομοθεσία, η οποία δεν επιτρέπει την εμπλοκή ξένων μάνατζερ ποδοσφαιριστών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας ομάδας.